Häng...

Ett av många projekt här hemma är hallen. Väggar ska målas och nya klädförvaringar ska inta plats. Istället för en hathylla så kommer vi att köra på krokar. 
Har länge gillat Maze och deras "hängande" lösningar. Som med alla andra prylar så har en rad liknade varianter nu börjat dyka upp på marknaden. Fredrik Sandbergs stilrena kollektion för Åhlens innehåller bland annat en variant av hängare. Slutligen så har även IKEA hakat på trenden med sina Fräna krokar. 
Min fråga är då fågel fisk eller mittemellan?



Mitt val föll på fisk, alltså IKEAs krokar, 2 st för 29:-  ett förträffligt bra pris. Åhlens krokar kostar 55:-/st och krokarna från Maze kostar 195:-/st.


Samtliga krokar är super snygga, men ibland måste plånboken få välja...


 

 Bilderna lånade från: Urbanliving, Åhlens och IKEA

Buhuuu

Jag vill till Estockholmo...
Jag vill gå på Formex...

Jag kan inte åka till Estockholmo...
Jag måste jobba...

Lyllo er som kan, får och skall...



Fotnot: Ironiskt nog så lade jag inlägget under kategorin "Studentliv"...

Bloggdesign...

Puh, som jag har grejjat med min bloggdesign. Har testat olika färger fram och tillbaka, letat snygga typsnitt osv. Ville ha lite "höstiga" färger nu, kände att det var dags. Typsnittet blev jag kanon nöjd med, men allra helst skulle jag vilja göra en personlig och snygg header. ´Men där sätter det stopp. Får nöja mig med detta sålänge. 

Förresten, hur ser det ut på era skärmar, färgerna, typsnittet? 

Uppåt väggarna

Väggdekorationer och jag är inte riktigt kompisar, jag hittar aldrig något snyggt att hänga på väggarna. Vardagsrumsväggarna gapar fortfarande tomma bortsett från en stackars tavla. Här kan ni kika på den, tyckte att det ser så pluttigt ut med den på "jätteväggen". Kommer nog att flytta den till väggen som syns på bild 3 , byta till ett nytt tyg och vända den med kortsidan uppåt.
 Ovan soffan skulle jag istället vilja ha en liten tavelvägg, många småtavlor med blandade motiv.

Bild lånad från IKEA

Ungefär så men på riktigt liksom, med riktiga tavlor och riktiga motiv. Snygga svartvita foton, häftiga motiv och sen har jag lite andra projekt som jag håller hemliga ett litet tag till=)

För övrigt så tycker jag faktiskt att denna väggdekoren från IKEA är väldigt fräck, funkar dock inte på våra "knottriga" väggar.

På tal om något helt annat stans bästa loppis har flyttat till ett hus väldigt nära mig=)

Full fart...

Jag säger bara IKEA i Älmhult är grymma, precis allt som vi skulle ha (och lite till) fanns hemma och jag tror att dagens IKEA tripp har varit den bästa ever.
På hemvägen tog vi en liten omväg till Inredabutiken i Hässleholm, trevlig omväg måste jag säga. De hade 40% på alla inredningsdetaljer, något utplockat men jag lyckades hitta två krukor från ASA selection och en Jellybean skål. Sen gjorde vi slag i saken och beställde Spiratyget som jag mumlade om här, klart för avhämtning om en vecka.

På IKEA fyndade vi blandannat nya stolsdynor till köksstolarna, har länge suktat efter dessa dynor men priset har dock inte tilltalat mig. 

Här kommer vårt kök efter lite fix och trix, känner att vi äntligen börjat hitta vår stil. (Dynorna smyger sig fram lite på bilden). 

(Hrm titta inte på det fläckiga fönstret där Millekillen dagligen slänger upp tassarna.)



Under bordet är vi inne på att lägga mattan Hampen från IKEA, i svart. Vill så gärna gömma det fula golvet, funderar dock på om det är opraktiskt med en matta i ett kök, hmm. 

Vill ni se köket före så kan ni klicka här...
  


Back on track

Nu är vi tillbaka från vår otroligt bra semestervecka på Kreta. Vädret har varit strålande och vi har verkligen haft tid till att ladda batterierna och njuta. Hotellet var ett riktigt mysigt hotell med bra läge, nära stranden. Kommer säkerligen att lägga upp lite bilder framöver men här kommer ett litet smakprov iallafall.

Nu är det full fart som gäller, idag ska vi fixa till det lite på vinden och rensa i alla lådor, förhoppningsvis så hinner jag även att hänga upp lite höstgardiner och pynta lite inför hösten som stundar.
Imorgon blir det en tur till IKEA för lite blandade inköp. Mycket som ska hinnas med på två dagar nu då sambon börjar att jobba på fredag.

Efterlängtat...

Idag bär det så äntligen av, Kreta here we come! Ska bli helt otroligt skönt att komma iväg en vecka och bara njuta. Lägenhteten lämnar vi över till bror med flickvän som ska känna lite på att stan (lillebror har blivit stor och skall börja plugga på samma Högskola som jag, tjohoo).
Bloggen får ta en liten paus (hrm som om den inte fått det hela sommaren) men väl tillbaka så blir det full fart på inredningsfronten. Då ska alla våra projekt och funderingar sättas i rullning. Massor att blogga om med andra ord=)

Innan jag lämnar Sverige så hakar jag på Sofies idé, det hade varit kul att veta vilka som brukar kika in här på bloggen.

Så alla ni som hälsar på lämna gärna en lite kommentar, med eller utan egen blogg spelar ingen roll.


Bild lånad från Fritidsresor

hrmmmm

Hallilå jaaa IKEA katalogen var är du?
Varför verkar alla andra ha fått den...

Buuhuuu säger jag.
over and out!

Fototävling



Vill du ha lite snygga bilder på dig själv?
Inne hos Emelie Ohlsson kan du tävla om en fotografering där smink och styling ingår, samt en två timmars fotostund. Vill du delta i tävlingen klicka då på länken ovan för vidare information.
Tävlingen avslutas torsdagen den 14/8.

Ett guldtillfälle helt enkelt, om bilderna ovan får säga sitt!

Fyndardag

Igår var den första lördagen på hela sommaren som jag haft ledigt. Självklart så stod ett besök på Lions Loppis med i dagsplaneringen, som vid de flesta andra besök så lyckades jag fynda även igår. Hela 20:- fick avvaras och med hem fick fyra saker följa:

Två ljusstakar i glas (upptäckte dock hemma att vi inte hade några ljus att prova med)

Istället för en Stelton brödpåse (tanken är att den ska målas i svart och prydas med något fint inuti)

Ett skärp som skulle kunna bli snyggt till en svart tunika (minsann ett inköp till bara miiig)



long time...

Bloggen har hamnat lite i skymundan. Jag jobbar som en tok och har inte haft någon "skrivkraft". Självklart så har jag hunnit att njuta lite av sommaren och vi har hunnit men en hel del mysiga utflykter. Har shoppat lite till hemmet och kommer efterhand att visa mina fynd.
På kvällarna har det planerats för fullt, lägenheten skall fixas iordning och vi har en hel uppsjö med fin fina idéer. Det riktigt kliar i fingrarna på mig, vill komma igång nuuu (men jag får vänta till skolstart och lugnet infunnit sig).
En utav dessa idéer är bland annat nya gardiner till vardagsrummet, vill ha vita gardiner med ett diskret mönster.
Har bland annat klurat lite på dessa tyger:


Bilder lånade från: Inredningetc och Spira
Är dock lite fundersam gällande "skärva" från Spira (är rädd att det blir för maffigt med det).
Någon av er som vet om det är en mjuk gråfärg eller om mönstret syns tydligt? Kanske ni har något annat snyggt tyg att tipsa om?


RSS 2.0