Nytt på balkongen

Idag tog vi paus från stranden för att fixa och grejja lite här hemma. Det blev bland annat en tur till Solhaga där det inhandlades lite nya blommor. Min stackars älskade orkideé har sjungt sin sista visa och jag sörjer för mycket för att ersätta den med en ny (fick den i 20-års present av mamma och pappa för snart 4 år sedan). Istället så fegade vi och köpte en Garderobsblomma.
Till balkongen däremot så köpte vi en kanon fin Salvia som har fått ta plats i lerurnan som vi fått av mormor. Vår lilla kryddsamling utökades med Basilika och Rosmarin. Snart har förhoppningsvis Oreganon och Citronmelissen växt till sig så de kan göra sällskap i zinkbaljan.


Bild: Joanna

Imorgon blir det studentfirande för hela slanten och på tisdag bär det av till Vimmerby. Kommer att bli en mysig vecka med vila och firande innan min arbetssommar drar igång på fredag.

Kommentarer
Postat av: Loppisliv

Hallo Joanna! Så du är blekingska du också :-) nice...Vilken söt balkong ni har...lite gammeldags med vackert smidesräcke....och wow vilken vacker takrosett du har i taket...Ha en härlig vecka nu...Kram Paula

2008-06-09 @ 00:16:13
URL: http://www.loppisliv.blogspot.com
Postat av: Linda P

Det är så härligt att bara kunna gå en meter och plocka åt sig lite färska örter till det grillade, eller hur!? Tyvärr verkar jag ha vattnat mina för mycket så nu har jag fått massa småflugor på köpet. Blä!



Salvian var jättefin! Tycker de är så vackra...

2008-06-09 @ 14:12:23
URL: http://livinglikelinda.blogg.se/
Postat av: Rebcka

Vad fint det är med lite växter på balkongen, och kryddväxter är ju alltid bra!

2008-06-09 @ 19:11:19
URL: http://roomdesign.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Jepp en riktig palm, fast inte flera meter hög, tack och lov!



En annan krydda som jag kan rekommendera är mynta, luktar jättegott, och förökar sig som bara den. Väldigt lätt att odla, jag ska plantera en sådan även på min balkong!

2008-06-09 @ 20:10:36
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Sandra

Vad fint det blev på balkongen. Hälsningar Sandra

2008-06-12 @ 18:01:36
URL: http://hemochinredning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0