Nytt, ont och sånt

Trots att vi endast bott i lägenheten i lite mer än ett halv år då önskar jag ibland att den vore större. 60 kvm räcker dåligt när man hittar så himla mycket fínt, det är ont om plats helt enkelt. Stockholm var helt underbart, massa härliga inredningsprylar, go mat och avslappning.
Blev dock inte mycket shoppat, en Rostibunke, vaxdukstyg från 10gruppen och en Pluring fick följa med hem. Fanns dock helt sjukt mycket fint i härliga färger.
Har nu i över en vecka letat kuddar till vardagsrummet, med dåligt resultat. Men idag hittade vi äntligen en fin på Village. Vill hitta fler men nu har det tagit stopp. Jag har väldigt svårt för att blanda olika mönster, tycker det är snyggt då andra gör det men jag får inte riktigt ihop det. Men det handlar nog mest om feghet, borde ta en chansning. 
Visar lite bilder så fort jag får tillgång till min egen dator (sambon sitter och panikpluggar för tillfället). 

Godnatt ♥
 


Ärlighet vara längst...

Nu skall jag komma med ett erkännande, vi har absolut inte den ordning i vårt hem som många andra bloggare kan stoltsera med. Förvaring på 60 kvm är svårt och vi kämpar på med att ordna de bästa lösningarna som bara går. Men såhär lagom när nykärleken (till lägenheten) har lagt sig börjar bristerna så smått att träda fram. Är dock väldigt nogrann med sådant som har med  hemmets hygien att göra, så ett helt hopplöst fall är jag nog inte. 

Här nedan får ni följa med på en rundvandring bland vårt (o)organsierade kaos. Välkomna!

image35
Hammare och spik, som vi skulle använt igår till att hänga upp tavlan, vattenbringare och glas sen vi kom hem från högskolan (idag), skolböcker, kokböcker osv. osv.

image36
Vad har vi här då: Lite mer kurslitteratur, pant som vi varje gång vi åker till affären glömmer att ta med.

image37
Slutligen: Alla dessa tidningar, hårdpapp och annat strunt.

Att tilläggas är att jag aldrig varit känd för att hålla ordning på mina saker, jag har en förmåga att strö saker omkring mig. Men sen jag flyttade till egen lya för några år sedan så har jag blivit bättre. Nu finns det ingen pedantisk mamma som springer och tar bort mitt vattenglas (som jag ställt fram 1 min tidigare). Mamma om du läser detta ta det som en komplimang jag önskar att jag vore mer som du.

Till det viktigaste av allt.
Åtgärd!
♥ Hitta snygg förvaring alt. tunnor att förvara pappåtervinning och tomburkar i.
♥ Plocka lite morgon och kväll.
♥ Berdeda plats i lättillgänglig låda för kurslitteratur.

Till alla er som lyckas med plockandet oavsett småbarn, heltidsjobb osv, ni imponerar på mig.
Ha en härlig kväll och glöm inte bort att andas och njuta mellan varven.

Stockholm

Sambon och jag fattade ett viktigt beslut idag. Vi skall åka till Stockholm, ons-fre nästa vecka. Vi tyckte båda att vi behövde komma hemifrån ett tag och bara vara vi.
Coop medmeras premiecheckar är fin fina till just sådana ändamål, för 1398:- får man bo 2 personer 2 nätter på hotell. Det finns massor med fina hotell att välja mellan, för oss blev det ett svårt val. Vi har tidigare bott på clarion hotell stockholm, ute på söder (och var jätte nöjda). Men vi letade oss denna gång lite mer centralt in mot stan. valet föll på Rica Hotell Stockholm som ligger mitt vid Hötorget. Hoppas att vi gjorde ett klokt val.

Nu skulle jag gärna vilja ha lite tips på inredningsshopping. Designtorget och stockhome skall självklart besökas. men är det någon som har andra bra tips?

Tavla på G

Gårdagen spenderades med blommor, gardiner, tavlor, tacopaj, hockey och schlager.
 
Här håller vi på att fixa lite med tavlan, uppmärksamma att pysslandet sker på en pläd (det är mitt egentillverkade strykbräde,haha)
 

image34

Beklagar bildkvalitéen. Slutresultatet får ni se senare under dagen.


Schlager

Vare sig jag vill eller inte så blir jag en schlager nörd vid denna tiden varje år. Det är kul ända tills radio börjar spela sönder alla låtar. Ikväll gäller det och enligt min mening så är det det tuffaste startfältet på länge.

Men vad tycker då jag om låtarna? Här kommer ett kortfattat omdöme:

Carlotte Perelli "Hero" - Jodå nog är det schlager alltid, full fart, glammigt och bra sång. Men jag tror inte att det håller i Europa, svensk schlager håller inte lika bra. Men jag tycker den är okej.

Sibel "That is where I´ll go" - Sibles röst är väldigt vacker men jag tycker tyvärr att låten är tråkig. Jag får inga känslor av den. b.t.w åt en Sibelbakelse igår(jobbarkompisarna bjussade), mumma. Så nog finns stödet i stan alltid. 

Rongedal "Just A Minute" - Ja dessa bröder kan stoltsera med en otroligt bred repetoar, de fixar alla olika musikstilar (kolla in klipp från "Så ska det låta"). Något i låten lockar men nja någon seger blir det inte. 

Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?" - Klassen kärlek, detta är Idrott och Hälsa 05:s artist (nästa fest får vi fixa dansen). Ja som alla andra hennes låtar, alla låter lika. men jag tycker att hon såg grymt cool ut på deltävlingen och visst det kan fungera.

Christer Sjögren "I love europe" - Finns inget att säga detta är absolut inte min grej, inte ens mormor nappade. Nej minsann detta kan vi inte ställa upp med, alldeles för mycket dansband inte schlager.
 
Amy Diamond "Thank you" - Ärligaste, härligaste och gladaste framträdandet. Amy jag gillar dig. Hon har bra röst och strålar på scenen. Låten svänger också.

Sanna Nielsen "Empty room" - Startfältets bästa röst, helt klart. En riktigt bra ballad som har allt. Om det ska bli en ballad som Sverige borde skicka så är det denna genom alla tider (så länge jag varit med iallafall).

Nordman "I lågornas sken" - Låt och artist är som handen i handsken, dock ingen låt som passar in i detta sammanhang. En bra comback från Nordman.

Frida feat. Headline "Upp och hoppa" - Sitter och små ler genom hela låten. Den gör mig glad och de kör sitt eget race. Skulle kunna funka tror jag.

BWO "Lay your love on me" - BWO är BWO, de satsar alltid på snygga framträdande. helt klart det coolaste framträdandet av alla. Martin har även en grym röst.

Slutsats: Mina favoriter är Sanna och Amy men jag tror att det blir väldigt tufft, många bra artister i år. Men Skåne reagerar årets tävling med Sanna, Sibel, Frida

Må bästa/e artist vinna!

Tuffa tider

Eller nej jag skall inte gnälla. har under veckan som gått kombinerat praktik och jobb, långa dagar och trötta fötter har det blivit. Men jag är otroligt tacksam för att jag har fått jobba lite.
På grund av veckans tuffa schema så har såväl bloggen som min "att göra lista" fått kliva åt sidan. Men imorgon skall dessa båda få komma igång igen. Helgen kommer att bli en riktig pyssel helg, då jag skall fixa och dona i lägenheten. Förhoppningsvis så blir det även ett besök i Inredabutiken i Hässleholm.

nej nu är det sängen som gäller. Imorgon är det sista praktikdagen och omdömen skall mottagas.

Natti Natti!

Soffbord?

Då vi flyttade in i vår lägenhet så hade vi båda lite saker med oss från våra korridorsrum. Jimmy hade ett soffbord i ekfanér (från IKEA), ett bord som vi beslutade att ha kvar. Panik att hitta en TV-bänk till, något som tog tid vill jag lova. Vi hittade ett som var billigt och såg okej ut.
Problemet är nu bara att vi båda två är otroligt trötta på ekfanér. Vi vill ha vitt, vitt vitt. Vit tv-bänk och ett vitt soffbord.
Efter att ha kikat runt lite på internet så har jag upptäckt att jag fastnar för alla runda soffbord, men funderar lite kring hur pass bra det skulle funka hos oss då vi har en rund matta. Kan se det som snyggt men samtidigt så gillar jag då det är olika former på soffbord och soffa.

Har ni några tankar kring detta? dela gärna med er i så fall=)

Så här ser det ut hos oss nu

image32


Här är två av de runda soffborden som vi fastnat för (dessvärre så är det från EM på tok för dyrt för två studenter).
 
image33

Ikväll gäller det...

I veckan sätter SM slutspelet igång och ikväll kommer lagen att välja sina motståndare i kvartsfinalerna. Puh mitt Frölunda gäng ligger sexa och om jag har förstått det rätt så kan det bli Linköping eller Modo som står för motståndet. Eller det kan hända att det blir Färjestad också, men det är nog troligt att de blir något av de första lagen. En analys från Joanna säger att Frölundas chanser är som störst om de möter Modo, men det kan hända vad som helt i ett SM slutspel.
Jag håller tummarna och skulle gärna kunna åka till Göteborg för att stötta laget på plats. Men det kan bli tufft att få biljetter. Konståknings VM kommer att gå i Scandinavium så hockeyn får lämna plats och bege sig till Frölundaborg, en liten hall med färre platser.

Nu är det fokus på annan hockey U15 serien och Vimmerbys chanser på serieseger.

Ha en bra dag!

Fredag

Puh, vilken dag. Praktik till 11.30 sen var det högt tempo hem för att gå till jobbet. Mycket folk som vanligt på fredagar, men det gick bra trots att jag inte jobbar så ofta. Nu har jag fruktat ont i fötterna, men som jobbarkompisarna säger: jag får skylla mig själv när jag inte har riktiga skor.
Det blir lite paus i helgen, eller kan hända att jag sticker in med ett inlägg imorgon om jag hittat något fint på stan. Imorgon skall vi på födelsedagsfest och på söndag blir det hockey för hela slanten, Tingsryd- Vimmerby. Jeppe och grabbarna i Vimmerby har chans på serieseger och självklart skall vi dit och heja.
 
har suktat efter dessa krukor från cult väääldigt länge, kan hända att de får följa med hem imorgon. 

image31

Ha en mysig kväll!

 

Vårpyssel

Idag har jag pysslat och gjort en blomgrupp att ha på köksbordet. Våriga blommor i gult som passar nu när påsken närmar sig. Gick till blomsteraffären och köpte massa småplock, tjejen som hjälpte mig fick sig nog ett gott skratt. Jag var bestämd men hade samtidigt tusen frågor. Haha men nu är den klar och här kan ni se resultatet...

image30
Lite svårt att se, men gruppen är planterad i en låg glasvas.

Istället för en babushka...

Jag har ingen babushka, bara en flavour shaker made by Jamie Oliver...

image27

image28

Men visst är likheten slående?!

Glimtar från vardagsrummet

Vardagsrummet är det rum som vi har mest kvar att göra i. Väggarna gapar tomma och vi har golvytor som behöver fyllas. Men det börjar närma sig. Vi har hittat ett tyg som skall spännas upp och bli till en tavla ovan soffan och några andra tavlor har vi kommit över. Till våren/sommaren kommer rummet att gå i gröna och turkos toner. Så nu blir det till att gå på pryljakt. Kuddar, plädar, ljuslyktor etc. skall införskaffas. Längtar verkligen efter att ge mig ut och shoppa.
Här kommer några bilder från vårt vardagrum, fler kommer då våren har gjort sitt inträde i rummet.


image24

Milles lilla hörna, korgen gillar jag skarpt men klöspelaren är otroligt ful, dock ett måste.Tavlorna på bilden skall upp och under dem skulle jag mer än gärna placera dessa golvkrukor från Cult design...

image25

image26

Även här har vi ett projekt på gång. Ett brickbord från serholt-Village skall införskaffas tillsammans med en ny lampa, förhoppningsvis blir detta min nya favorit plats. Fåtöljen får dock stanna ett tag till, då vi studenter inte är gjorda av pengar=)


Tisdagstema- Fritid

På min fritid tycker jag om att göra precis det som faller mig in.
Det kan till exempel vara:

Att äta gott...

image22


Eller att läsa...

image23


Annat som ofta brukar hända på min fritid är bakning, shopping, umgänge med familj och vänner samt turer till ishockeymatcher eller fotbollsmatcher.
I det stora hela så tycker jag att fri- tid skall spenderas åt något som får en att må bra.

I skåneland skiner solen och jag sitter och "fritidar" framför datorn med Tisdagstemat.

Ha en solig dag!

Entré

I vår hall finns ytterst få vägg utrymmen, vi kände dock att ett nyckelskåp eller liknande vore oerhört bra. Då såväl jag som sambon otaliga gånger har förlag nycklarna runt om i lägenheten. På village hittade jag denna smarta nyckelförvaring, som tar lite plats och passar till skoställ och hatthylla. Passade även på att köpa en skylt till ytterdörren, så nu kanske våra gäster känner sig välkomna redan innan de kommit in i lägenheten...

image20

image21

Härliga hem

Mycket att titta på inne på Living etc här är favoriten för dagen...

image15

image16

image17

image18

image19

Schysst blandning med några väl valda färgklickar.
Nu ska jag kolla vidare på Design Simon och Thomas.

Projekt

I brist på bra TVprogram började jag att strukturera upp en "att göra lista". Det är nu det gäller, från röra till ordning. Efter åtta månader i lägenheten så har vi förvisso kommit en bra bit på vägen, men det är fortfarande rörigt och ostrukturerat, så nu skall jag ta tag i det på allvar. Känns som att den rätta tiden är inne. Kommer att dra igång under veckan, passar bra då det blir en lugn praktikvecka.

Det som behöver göras är:

♦ Städa garderoberna.
♦ Rensa badrumsskåpen.
♦ Torka och städa köksskåp.
♦ Köpa stomme till tygtavlan.
♦ Blommor till köket.
♦ Sortera papper
♦ Hänga upp tavlor, nyckelhållare.
♦ Skicka upp onödiga men användbara prylar på vinden.
♦ Köpa gardiner, kuddar och annat nytt till vardagsrummet.

Tänkte att det kan vara en bra idé att lägga ut det här. Då kan "göra det senare Joanna" inte smita undan lika lätt. 


Vårpiff

Trots regn och rusk så känns det att våren närmar sig. Idag kom mamma och pappa hit med den nya köksgardinen. Var tvungen att hänga upp den direkt. Här kommer lite före och efter bilder. Visst känns det mer vårigt nu?

image13


image14

Haha bortse gärna från brödrost och annat i kanten, håller på att vårstäda så lägenheten är lite rörig. Har inte riktigt fått kläm på bildstorlekar osv. ännu, dessa blev lite stora.

RSS 2.0