sommar och sol

Härligt, sitter hemma hos mamma och pappa och har det gött. Igår var vi och firade student och om några timmar skall vi iväg och titta då studenterna tågar in till balen.
På sommaren känner jag verkligen att jag saknar en trägård, eller en gräsplätt. Idag har jag suttit ute på altanen och njutit av solen. Härligt.
Hittade en fin bild på lillebrors dator som jag tänkte dela med mig av. Så här ser det ut på landsbygden där jag är uppväxt. Nej jag är inte uppväxt intill ån men på behörigt cykelavstånd.

Fotograf: Bror Jakob

Slitardag

Idag är det pluggeli plugg som gäller. Ska lämna in ett arbete kring Kulturanalyser (hrm vad det nu har med Hem & Konsumentkunskap att göra) imorgon och jag skriver för fullt. Kommer troligtvis att göra ett mindre uppehåll framåt eftermiddagen för att gå ut och njuta av solen. Vem vet jag kanske får med mig något fiint hem från stan. 
Idag fick jag post, alltså riktig post, inte reklam och inte räkningar. Det var två handskrivna brev med riktigt frimärke, de ni. Båda breven var inbjudningar från min vän Marre, examensfest och 25 års fest, tjohoo. Jo för vissa har ju hunnit plugga färdigt (läs: inte jag då).  

Sådär ja ett onödigt inlägg är nu till ända, summan av det hela är att jag återkommer framåt kvällen.

Du Marre nu kan du bara inte undvika att lägga in en kommentar=)

Randig Tisdag

Dagens tisdagstema är randigt. Mitt bidrag kommer såväl innifrån som utifrån. Ska vi till stranden och njuta så behöver vi gå en bit genom en tallskog där träden ger ett randigt intryck. Här är en bild från årets första strandvistelse som "avklarades" för några veckor sedan.
Här hemma finns det gott om radiga saker, en av mina randiga favoriter är denna vas som stoltserar på tv-bänken.

Vill ni se fler randiga bidrag? Klicka här isåfall...

Sittkudde numero 1

Jepp nog låter det löjligt men jag har sytt en sittkudde av två idag. Det var nämligen så att Sveriges genrep inför fotbolls- EM kom liiite emellan. kan bara inte missa det. Men imorgon kommer kudde nummer två att sys.

Så här blev ettan, måste säga att jag är nöjd, den kommer att jämna ut sig bättre då den är lite insutten=)
Är dock lite sugen på att köpa en knapp som kan kläs in i tyget och sy fast i mitten på framsidan. Skulle kunna bli snyggt, eller vad säger ni? 



Tycker själv att tyget (från IKEA) är super fint och kommer att sätta lite färg på vår nästan helt svart/vita balkong.

Prenumeration

Gillar du designade disktrasor? Då skall du kolla in sidan Disktrasa. Här kan du prenumerara på disktrasor och få en ny hemskickad varje månad. Har du svårt att komma på en bra present? Ja då kan du även köpa hem olika traspaket, alla med sitt eget tema.
 Min favorit var helt klart Gröna rum som hade passat perfekt in i vårt gröna kök.




Bild från Disktrasa.com

Nyhet för mig

Har hittat en ny webbutik med massor av härliga saker. Förr heter den och marknadsför sig som "Butiken med färgstark design" .  Utbudet är stort och produkterna kommer bland annat från: Koziol, Marimekko, Formverket, Greengate, Babushka, Almedahls och Pappelina. Ytterligare några varumärken finns att tillgå och alla produkter som säljs är i glada färger eller snygga mönster.
En rolig överraskning (även om jag själv inte har barn) var att de har riktigt härliga barnsaker, inte sådana där hyper moderna saker utan saker som tar mig tillbaka till min barndom.
 Här kommer ett litet axplock från deras utbud:



Ser ni barnmatskålen med Tummen på, någon mer än jag som har barndomsminnen från det programmet?


Alla bilder är lånade från Förr

Köksnytt

Idag har jag sprungit rundor på stan vill jag lova. Massor med småsaker som behövde fixas och jag kom hem med händerna fulla av kassar. Köpte lite blommor på torget som nu har fått inta köket. Sen fick jag mig en positiv överraskning då jag upptäckte att en ny butik slagit upp portarna. The Spice Tree heter den och inhyser massvis med delikatesser iform av teér, marmelader, kryddor, drycker och choklad. Jag kan verkligen gå omkring i sådana affärer hur länge som helst.

Gjorde en mindre förändring här hemma, och tog bort lite burkar som stod på köksbänken. Har upptäckt att jag inte alls trivdes med dem där och att de för det mesta gapade tomma. Istället fick en av de nya blommorna inta position på bänken.

Lite skillnad blev det allt, eller vad säger ni?



Här är mina inköp som gjordes på The Spice Tree, Lemon curd och ett Té med blodapelsin och citron...

Mera balkongliv

Nu är snart sommarvärmen här och jag längtar tills vi kan inta balkongen även på kvällarna. Det är fortfarande lite smådetaljer som saknas och jag ska försöka sy sittkuddarna till helgen. När vi var på IKEA senast så fanns inte ljuslyktan som vi ville ha inne så vi fick snäll åka hem utan den. Men snart blir det ett nytt IKEA besök och då hoppas jag att den finns.
För att lilla Millekillen ska kunna följa med ut på balkongen så måste vi skaffa något som gömmer räcket, vi vill ju inte att han trillar ner. På IKEA:s hemsida hittade jag ett snyggt vind/solskydd som skulle kunna funka. Sen är jag riktigt sugen på att införskaffa en grillhink, vi får iof inte grilla på balkongen men de är smidiga att ta med ner på bakgården.
 
Här är några av mina balkongfavoriter som gärna skulle få flytta hem till oss.




Grillhink och groda: Åhlens
Vindskydd och lyktor: IKEA

Möjlig tv-bänk?

Som vi har kikat runt efter en snygg tv-bänk, känns som att vi har finkammat hela nätet. Nu har jag istället övergått till att kika på sideboards, lite högre men med mycket förvaring. För min del så gör det ingenting om tv:n står lite högre men J påstår att bilden inte blir lika bra. Dock är en högre bänk än den vi har idag ett måste då det lite högre bordet annars skymmer tv:n.
Vi har hittat en i Kansas serien hos Mio, med lagom bredd och en höjd som jag tror att vi kan komma överens om. Tror att det kan bli snyggt med en högblank, modernare tv-bänk till det lite äldre bordet som vi nu beslutat ska bli vitt.


Tänk er bänken i vitt...


Bild lånad från Mio

Tisdagstema- ömt

Dagens tema ömt går att tolka på lite olika sätt. För mig så blev det idag en dubbeltolkning. Huvudvärk har jag dessvärre ganska ofta, huvudet är då ömt och då kan det behövas lite medicin mot detta. Vidare så kan jag även meddela att denna medicin vårdas ömt av mig och får följa med överallt.


Uppryckning badrum

Vårt badrum är lite sisådär. Vi har fått det helt okej med nya bardrumsskåp och textilier, men det är fortfarande inte helt 100.
Det befintliga kaklet är vitt och med en kakelrad i mitten som har en rosa bård. Varför sätter man inte bara in helvitt kakel i en hyreslägenhet undrar jag?
Nu är jag sugen på att köpa lite svart kakeldekor och gömma de rosa-vita plattorna, sen skulle jag gärna fixa lite nya textilier och höja mysstämningen med lite ljus.
Surfade runt ock kikade lite på saker till badrummet och hittade bland annat det här:



Tycker att det är snyggt att köra på svartvitt och bryta av med någon skarp färg på handdukar och matta. Duschdraperiet är en dröm sedan länge, tycker att det är så snyggt. Ljushållarna har en sugpropp, perfekt då det i vårt badrum inte finns någon direkt plats förutom på väggarna.  


Duschdraperi: Marimekko hos 4her
Matta och Handdukar: Ellos
Ljushållare: Bosign hos Form och Design

de fem elementen-Metall

Veckans sista temadag och det var med en sorgsen suck som jag plockade fram kameran för att fota metall. Alltid lika kul med temaveckor så tack Karin för en toppen vecka.
Som sagt idag är det metall som gäller, och representeras bland annat av metaller, cirklar, vita och ljusa pastellfärger. Om du i ditt hem skulle få för mycket metallenergi så kan det leda till att du blir dålig på att kompromissa eller byta riktning i livet. Om det i sin tur finns för lite metallenergi så kan du känna dig obeslutsam och svag ("Feng Shui för svenska hem").




Vill du se mer metall? Gå då in hos Ellas inspiration och kika...

Tävling

Sköna hem har en tävling där det gäller att rösta på din favorit bland tre olika hem. Om du deltar så tävlar du om att vinna de snygga grenhängarna från Bosign.
Självklart är jag med, denna gång röstade jag på ett riktigt retrobidrag. Jag tycker att det är riktigt snyggt med hem som andas 50, 60 och 70-tal. Har själv svårt att få dessa prylar att passa in, därav så tittar jag hellre på det hos andra.
Men det var svårt, alla tre bidragen var snygga på sitt sätt, fast det handlade ju om att rösta på sin favorit.
Här är några bilder från hemmet som fått min röst...
 




Bilderna är lånade hos Sköna Hem

Så gå nu in och rösta på din favorit vettja...

Städskrubb?

Idag har jag städat upp lite i vår städskrubb. Varför är det alltid så att där ser stökigare ut än någon annanstans? Borde det inte vara så att den är städad och snygg, med tanke på namnet menar jag städ(-ad)skrubb?
Men nöjd det blev jag. Det är väldigt svårt att få det snyggt i ett litet skåp, men nu kan vi iallafall få ut dammsugaren. Oj va vi ska dammsuga nu...



Hur ser era städskrubbar ut, ordning och reda eller oreda?

De fem elementen-jord

Jordenergin kommer från bland annat keramik, kakel, tegel, jordfärger (brun, gul, orange), fyrkantiga former samt inslag av sten och berg.  Om du händelsevis skulle få förmycket jordenergi runtomkring dig så blir du allt för konservativ, seriös och disiplinerad. för lite jordenergi gör dig instabil och du riskerar att tappa kontakten med din omgivning (Feng shui för svenska hem).

Idag fick min gamla Höganäsmugg posera lite för kameran. Den är  i den där gula färgen som var bland de första som Höganäs glaserade i, Sen är den ju såklart i keramik. Om ni kikar närmare så klan ni skymta mitt fyrkantiga kakel i bakgrunden.
Slutligen så får ni följa med in i värmen, kakelugnen visar idag sitt inre. Här hittar vi tegel som blir varmt och avger värmen bra när det eldas. (Dessvärre så får vi inte elda i vår kakelugn)



Behöver du mer jord? Då tycker jag att du skall kika in hos Ellas Inspiration

Jag bjuder...

Jag har varit grymt rastlös idag, oj vad jag har stört J då han försökt plugga. Blir som en 5 åring pånytt när jag har tråkigt. Men efter att ha lurat runt på Maxi i en hel evighet så kom jag på att jag skulle baka kanelbullar. Puh det är minsann en riktigt pärs, fast jag tycker nog det är värst med tålamodet (har svårt för att vänta på jäsningen). Men goa blev dem.
Tänkte bjuda er på lite bullar, är super glad för alla fina kommentarer som anländer här inne.
Så ta nu för er! Ni som är mandelallergiker skall se upp, har nämligen provat med lite mandelmassa i. Men säg till isåfall så fixar jag något annat=)



Nu skall vi fira Sveriges seger mot Tjeckien i Ishockey VM med kanellbullar och mjölk.  

De fem elementen-eld

Eld symboliseras av olika ljuskällor (lampor, eldstäder, ljus), röda färger, trianglar samt djur och djursymboler. skulle du få för mycket eldenergi runt omkring dig kan det leda till aggression, impulsivitet eller överambition. Om du däremot får för lite eldenergi så kan det leda till bristande entusiasm eller brist på motivation ("Feng Shui för svenska hem").

Tyvärr så lyckades jag inte återfinna samtliga symboler i en och samma bild idag, denna var klurig. Men istället så bjuder jag på lite fler bilder.


Kakelugn- eldstad

Balkongmattan- ser ni trianglarna?

Mille- Ja han talar nog för sig själv (djur).

Tulpan- rött

Vill ni se fler eldiga bidrag så tycker jag att ni ska gå in hos Ellas inspiration

De fem elementen-trä

Temat för dagen är trä där allt trämaterial, växter, lin och bomullstyger, skarpa gröna och blå färger samt rektangulära former är inräknade. 

Trä står bland annat för öppenhet, tillväxt samt tålamod och uthållighet. För mycket träenergi kan göra att vi känner oss otåliga och hetsiga medan för lite träenergi kan leda till att vi känner att utvecklingen stannar upp och att vi saknar förtröstan ("Feng Shui för svenska hem").   

Även idag har jag försökt att tolka temat utifrån ett föremål, idag står en IKEA tavla som modell. Motivet visar såväl ett träfat som är rektangulärt, en växt som är skarpt grön samt underst går det att skymta ett tyg som ser ut att vara en linneduk (tyg från växtriket). Omedvetet så har vi även förstärkt träenergin med en ekram.
Funderar lite på om den som ligger bakom IKEA tavlan har haft Feng Shui i tankarna?!

image137

image138


Fler Bidrag kan ni kika på inne hos Ellas Inspiration

Kreativ donna

Karin Mannerstål är troligtvis mest känd hos svenska folket från Äntligen Hemma. Många har även trillat över hennes alster lite här och var hos olika inredningsföretag. I år liksom förra året kör Vademecum ett design samarbete på sin tankrämstub och hjärnan bakom årets design är Karin Mannerstål. Som de flesta vet är årets edition släppt och nästintill slut i butikerna, på Åhlens här i stan fanns det några få kvar i rosa och svart.

image136
Bild lånad från Resume


Men oj vad aktiv hon är, jag har förvisso vetat om att hon samarbetar med olika företag men inte att det var så mycket. Ikea, Åhlens, Rörstrand, Mairo, S&B Nord, Rydéns och Klippan Yllefabrik är några av de företag som hon arbetat med.
Här kan ni se några av hennes skapelser som tillverkats under 2000- talet. I fokus ligger mycket siffror och figurer som andas lekfullhet. Titta och njut.

image135
Eget kollage med bilder lånade från Karin Mannerstål

De fem elementen-vatten

Tema vecka i Feng Shuins anda, med de fem elementen i fokus. Feng Shui är absolut något som jag tror på och jag kan verkligen känna hur det är lättare att andas då det inte är rörigt här hemma eller då en felplacerad stol hittar rätt igen.

Det hela handlar om människans välbefinnande och energiflöde. Vatten som är dagens första element representerar bland annat tystnad och insikt om livets skeenden.
För mycket vatten skapar dålig struktur vilket kan leda till passivitet och inkonsekvens. För lite vatten i sin tur kan leda till ångest , oförmåga att hantera stress och brist på flöde i livet.
Stycket är hämtat från boken "Feng Shui för svenska hem" vilken jag köpte på bokrean i år, en enkel bok som är lätt att förstå.

Här kommer mitt bidrag till temat, har försökt att få med så mycket som möjligt i en bild, glas, reflekterande yta och svart.

image134


Fler temabidrag hittar ni inne hos Ellas inspiration

Upptäckte att det är bra att fota ibland, kameran framhäver sådant som ögat blundar för (tusan i mig va det var dammigt i lampan, har visst glömt den).

Sommarhelg

Vilken underbar helg det har varit, solen har strålat och vi har hittat på massor med saker. Igår bar det av till Tyskland. På hemvägen stannade vi till i danska Nestvede (osäker på stavning), vilken härlig stad, små mysiga hus och vacker natur. Såklart så hade jag inte kameran med mig så några bilder kan jag inte dela med mig av. Idag har vi legat vid havet hela dagen, bara tagit det lugnt, vilken ro man får av att höra vattnet skvalpa. Vi har hittat en lite lugnare strand där det är färre folk och mer ro. Där trivs jag som fisken i vattnet, iallafall när jag badar=) vilket jag inte gjorde idag...

image132
image133

De fem elementen

Karin på Ellas inspiration kör igång ännu en härlig tema vecka, denna vecka är det dags att tolka utifrån de fem elementen.
Detta går att läsa inne hos Karin:

TEMAVECKA: De fem elementen!

Måndag: Vatten
representeras av material som glas (som i fönster och glasbord), plast, speglar, mörka färger som svart och mörkblå, rörliga former och vatten i sig själv. Bilder på hav, fiskar, sjöar kan också stå för vattenelementet.


Tisdag: Trä
allt i trämaterial, men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.


Onsdag: Eld
självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.


Torsdag: Jord
ofta föremål i keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg.


Fredag: Metall
representeras av vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt.

Hoppas att ni hakar på, för det ska jag göra!


Härligt

Idag är jag helt ledig, så underbart. Jag ska bara njuta av sommarvärmen och göra det jag känner för. Dagen började perfekt, frukost på balkongen i solskenet. Det hamnade till och med lite svenska jordgubbar i yoghurten. Tänkte bege mig ner på stan en sväng idag och bara kika runt sen ikväll ska jag åka och titta på lillebrors match.

image131
Hoppas att ni får en härlig Fredag...

Snart spricker jag

...Inte för att jag har ätit för mycket eller för att jag har något spännande att berätta. Nej det är snarare så att jag har så mycket ideér att jag snart exploderar. Det finns så många projekt som jag vill sätta i rullning och som kommer höja trivseln här hemma. Soffbord, gungstol, tavlor och alla de där små detaljerna- jag har hittat dem. Men det har inte funnits någon tid att göra något annat än pluggat på sistone. Nu skall det dock bli ändring på det.

Ett projekt som förvisso inte är så roligt men som måste göras är fönsterputsning, när solen står på är de inte roliga vill jag lova.
Meeen jag gillar verkligen inte fönsterputsmedeln som finns i affären, luktar starkt och framkallar nysningar. Därför undrar jag om det är någon av er som har provar Maison Belles fönsterputs?

image130

Bild lånad från Cosas
Lite dyra men i detta fall skulle jag definitivt kunna offra mig. Sen att flaskorna är så snygga är ett stort plus,  

Det där bordet

Det lutar åt att vi får måla vårt bord själva, hjälp hur ska detta gå... Har provat att ringa firman som sprutmålar möbler, men inte fått något svar. Gav dock lite upp då jag fick höra från Linda att de skulle ha 700-800 kr för att måla en stol, tänk va de då tar för ett bord med ojämnheter osv.


Men nu tänkte jag fråga om det är någon av er som har erfarenhet av att måla själva? Är ute efter super slät yta.
Färg, redskap, spackel, grundfärg?

Tänk om jag...

hade en liten liten apa ompa ompa  fallerallera. Tänk va folket skulle stå och gapa ompa ompa fallerallera. Åhh ja nog skulle folk stå och gapa om jag skaffade denna lilla apa.

image129
Bilden är lånad från Urban Living

11 000:- får ni punga ut med om ni vill att apan skall flytta in hos er. Kaj Bojesen heter mannen bakom skapelsen och denne är en riktig designklassiker när det kommer till saker för lekfulla barn och vuxna med barnasinnet kvar.  Vad säger ni?

Tisdagstema-Orange

Här hemma fanns ytterst lite saker med orangefärg. Kan tycka att det är snyggt men jag köper inget i den färgen. Meeen man tager vad man haver och med posten idag så fick jag IKEA Family Live. IKEA kör mycket på orange då de marknadsför sig och mycket riktigt så bara uppenbarade sig mitt tema. Sen tycker jag att det passade som handen i handsken då IKEA alltid körde på Tisdags fynd förr och ser man på så hamnade IKEA tillsammans med tisdagar, tadaa.
Kunde det bli bättre eller?- Mitt svar på den frågan är nog JA, misstänker att många av er har kanon bra tolkningar på temat.

Här kommer iallafall min lagom bra tolkning=)

image128
Vill ni se alla de där braiga tolkningarna så skall ni klicka er vidare här...

Äntligen

Nu har jag äntligen skickat in mina arbeten, riktigt skönt att kunna andas igen. Hade tänkt städa här hemma lite idag, men vi får se hur det blir. 
Nu är det även bestämt, bordet kommer att målas i vitt, vi var inne på det från början men det är alltid skönt att se det ur någon annans synvinkel. Såå tack för era kommentarer. Nu har ett annat problem dykt upp, vi gillar inte vår tv-bänk alls. Det var snarare ett billigt akutinköp, så nu blir det till att leta Tv-bänkar. har hittat en riktigt häftig hos Voice furniture, meeen det är lite dyr dock. Gillar då stilarna blandas något, med ett äldre bord och en nyare tv-bänk. Det finns en hel uppsjö med snygga tv-bänkar där ute, problemet är bara att vi endast har 170 cm att spela på och de flesta är 180 cm. 
image127
Voice furnitures möbler är byggbara och det går att välja till en rad olika funktioner. På denna skulle jag gärna se en svart toppskiva (finns dock inte) men en vi skulle funka minst lika bra.
Bild lånad från: Voice Furniture
 

Soffbord

Saker och Ting marknaden erbjöd inte mycket, inte sådant som jag var ute efter.
Istället tog vi oss en tur till Lions loppmarknad, där hittade vi bordet som jag sålänge har sökt. Ända sedan vi flyttade in i lägenheten så har jag velat ha ett sådant bord. Sambon har varit lite tveksam, men det verkar som jag lyckats övertala honom för idag fick det följa med hem.
200:- kostade det, lite slitet på bordsskivan men det gör inte så mycket då det ska målas. Tveksam till om vi ska måla det i vitt eller svart, det lutar åt vitt men jag är kluven. Hoppas att skivan går att slipa ner så den blir slät och fin. Tror att det vore bra om vi sprutmålade det, men det ger jag mig definitivt inte på själv. Har hittat en firma utanför stan som kan hjälpa till, men sen hänger det på priset. Ska ringa dit på måndag...

image126
Nej nu får jag återgå till pluggandet, lite bitter är jag då sambon spelar derbymatch idag och jag måste sitta hemma och plugga. Hoppas att ni har en härlig dag iallafall!

Papper och pant

I vårt lilla kök finns det ont om plats för returpapper och pantflaskor. För tillfället får dessa husera i, tadaaa pappåsar. Låter spännande va?-Nej jag menar det. Letar efter några snygga tunnor som faktiskt kan stå framme utan att det ser illa ut. Vi är dock ute efter svarta tunnor, något som visar sig vara svårt att hitta.
2 stycken tunnor har jag lyckats surfa fram, en från IKEA som jag gillar men som inte finns i svart och en från Bolagret som förvisso är svart men som troligtvis är för liten.
Drömmen är att kunna köpa Vipps tunnor, meeen det får nog vänta tills studietiden är över.

Någon som har sett några snygga tunnor för en rimlig slant??

image124
image125
Bilder lånade från IKEA och Bolagret

Borta...

...är min rastlöshet iallafall för några timmar. På tv är det Astrid Lindgren för hela slanten från 11.30-14.15, Du är inte klok Madicken och Astrids Småland. Nostalgi för hela slanten, så nu kan jag skriva arbete och samtidigt njuta av underbara Astrids spännande skildringar.

1:a Maj...

måste nog vara en otroligt tråkig dag. Jag får alltid kli i benen då det är helgdag och ingenting är öppet. idag är meningen att jag skall skriva på mitt arbete och tänk om jag tröttnar på att skriva, vad ska jag göra då? Jo jag vet ta det lugnt slappa och njut, men det är svårt.
Gårdagen var en alldeles lagom dag, mamma, pappa och mormor kom hit på middag. Vi satt och pratade och tittade på Champions League, det blev ingen eld för vår del och inte heller grillad mat men det var en mysig valborg ändå. Av mormor fick vi en härlig bukett med tulpaner och körsbärsblom från hennes trädgård, det är en helt annan känsla när blommorna är plockade av den som ger bort dem.

image123

När blommorna skulle få vatten så upptäckte jag dock att jag har väldigt få vaser i mellanstorlek. På lördag skall vi gå på Saker och Tingmarknad här i stan, kan hända att där finns någon vas. Vet inte alls hur denna marknad är, har bott i stan i snart 4 år och inte besökt denna marknad en enda gång (trots att den är flera gånger per år). Vad jag vet är att den fungerar lite som en loppis, man får köpa ett bord och sälja näst intill vad som. Kan vara en massa skit men likväl så kan där finnas massa fint, ska bli spännande.

Ha en härlig 1:a maj och jag hoppas att ni inte är lika rastlös som mig=)

RSS 2.0