How to doo

Runt om så är det många bloggare som lägger ner, slutar blogga. Lusten och glädjen finns inte kvar och varför ska man då hålla fast? Bloggandet ska ju vara för egen skull.

Jag vill absolut inte lägga ner min blogg, jag tycker att det är kul och gillar kontakten med alla nya människor där ute. Meen många av er vet jag inte vilka ni är, jag ser att det är många som kikar in men få som ger sig till känna. Sjävklart så kräver jag inte att man ska kommentera och alla är välkomna att kika in utan att säga hej. Men det hade varit kul att få se lite vilka det är som kikar in här?!

Jag har helt tappat stinget när det gäller fix och trix i lägenheten, det finns så många idéer och planer men jag vet inte var jag ska börja. Lite otur gör ju inte saken bättre, vår Calder plansch från Moderna museet skulle upp i förra veckan vad tror ni jag gör?- Pajjar glaset såklart, happ där kom inte den upp nej.

Puh jag blir tokig idéerna svämmar snart över men jag vet inte vad jag ska ta tag i. Måste komma igång.
Please help, jag behöver en spark i baken...


Update: Minsann så fick jag en riktigt glädjespark av Linda i förmiddags, jag vann Spa-setet från Lollopard, yihooo.

I love tävlingar...

Yey massor med tävlingar nu, kul att vara med tycker jag. Ännu roligare om jag skulle vinna=)

Denna gång är det härliga bloggen Ellas Inspiration som har dragit igång en tävling. Vad tävlar vi om då? Jo två fin fina grytvantar ifrån Bloomingville, fastnade direkt för dessa snygga och enkla grytvantar. Vill vinna...


Bild lånad från: Ellas inspiration

Utmaning...

Jag har blivit utmanad av Sofie- Syssla.

För att delta så finns det några regler som måste följas:

♦ Länka den som utmanar dig och sätt in dessa regler på din blogg.
♦ Berätta 7 saker om dig själ, såväl alldagliga som knäppa.
♦ Utmana 7 personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
♦ Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Är ni beredda, This is me...

1. Jag är ett enormt ishockeyfan, laget i mitt hjärta är Frölunda Indians och har så varit sedan jag var liten. Varför just detta lag, jo en släkting till mig var lagets lagkapten  i början på 90-talet och sedan dess har jag mer eller mindre hejat på dem. Åker så ofta jag kan och så ofta ekonomin tillåter till Göteborg för att se mina hjältar live.
 
2. Jag är halvfinsk men har aldrig varit i Finland. Haha pappa tyckte att bror min och jag skulle bli lite äldre innan vi skulle behöva åka upp till myggen i de finska skogarna i norr. Men vi ÄR äldre nu. Kan ingen finska och tycker det är jättetråkigt då pappa och farmor sitter och pratar finska. Jo förresten, jag kan säga några ord och fraser däribland; fotsvett, God Jul, skål och mjölk.

3. När jag var liten så kallade mina släktingar mig för Poppen, varför då? Fråga inte mig. Det var inget kul smeknamn, speciellt inte då avlägsna släktingar envisades att kalla 13-åriga Joanna för det. Min sambo fick sig ett gott skratt då han fick höra talas om mitt smeknamn. Då och då så "råkar" han kalla mig för det.

4. Om ett år så har jag min lärarexemen i Idrott & Hälsa och Hem & Konsumentkunskap med inriktning mot högstadiet/gymnasiet. Läskigt, måste jag erkänna. Jag vill och hoppas att ett jobb kommer att finnas där ute för mig, men nervös det är jag. 

5. Jag har svårt för att hålla tyst. Jag pratar mycket och ofta. På föreläsningarna kan jag känna att "lärarna" ibland tröttnar på mina frågor och ställningstaganden. Mina vänner tycker att det är bra att jag pratar men ibland skulle jag önska att jag kunde knipa igen. Jag har definitivt inte svårt för att marknadsföra mina idéer och tankar, det är ett som är säkert. 

6. Jag är en otroligt barnslig person, tramsar gärna och ofta. Vi kan väl säga att jag har barnasinnet kvar, som tur väl är så har jag hittat min like och jag och min sambo tramsar ibland ikapp här hemma. Jag tycker att det är otroligt befriande att umgås/leka med barn, då behöver jag inte vara vuxen utan kan vara barnslig och lekfull utan att känna mig dum eller felplacerad. Tur att jag har många kusiner som är yngre än mig. På detta sätt har jag lärt mig otroligt mycket om barn och ungdomar samt hur de fungerar. Något som jag kan ha nytta av i mitt kommande yrke och som på vägen gett mig många goda skratt. 

7. Jag är en lantis, kommer från en liten by och älskar att ha naturen nära. Idag bor jag i en mittemellanstor stad och det är lagom för mig. Jag har naturen nära och bor ändå mitt i stan. trivs som fisken i vattnet och vill inte flytta härifrån. Men då jag kommer hem till mina föräldrar infinner sig ett lugn som jag inte har hittat i stan ännu. Då jag kommer till storstäder så får jag svårt att andras efter ett tag, tycker att det är härligt i några dagar sen längtar jag hem. 

Ojoj, detta var svårt men väldigt kul...

Nu är det dags för mig att utmana:

1. Johanna- Johanna. B
2. Fröken Fräken- Tusen ideér
3. Linda- Living like Linda
4. Mo- Medaljongen  
5. Mari-Mari lite av varje
6. Jenny- Jennys Hus
7. Mallaco-Mallaco


Härliga höst...

Lägenheten som vi var och kikade på föll inte riktigt i vår smak. Eller själva lägenheten var fin med äldre stuk men det fanns för många brister. Ledningar som gick utanpå väggarna, mellanrum i parketten och alla rummen var mycket mindre än vad de såg ut på bilderna. Men nu är hjulen i rullning och så fort det dyker upp något som tilltalar skall en visning bokas in.

Idag bjuder hösten på en helt underbar dag och jag är ledig i en hel vecka. Förresten det blev en IKEA tur i helgen trots allt, vi har faktiskt hunnit att få ordning på vinden och då tyckte jag att det var okej med ett besök.
Blev inte så mycket inhandlat men dessa ljusstakar fick följa med hem.
Bilden är lite otydlig men jag hoppas att det syns.

Hoppas att er höstdag bli lika solig och fin som min!

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/20025/mitt-liv-som-joanna?claim=dgfrujasb56">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Tävla vettja...

Living Like Linda har fyllt år, hela 1 år. Detta firas med en liten tävling inne på bloggen. Priset (som jag självklart ska vinna, hrm) är ett spa-set från Lollopard innehållande handduk, badlakan samt en turban.  


Sååå, om ni vill tävla med/mot mig, gå in till Living Like Linda och tävla vettja...

Åh ja just det, grattis i efterskott får man väl säga till ettåringen=)

Ps. Bilden är självklart lånad inne hos Linda...

Stackars mig...

Ojoj vad jag tycker synd om mig själv nu. Jag har åkt på en riktig dunderförkylning och mår därefter. Blir alltid jätte dålig då jag är förkylt, puh. Meeen det kunde ju varit betydligt värre.
Då Panodilen verkar i kroppen försöker jag att hinna med så mycket som möjligt här hemma. Idag har jag pysslat och klurat lite på en tavla till kökshyllan. Som så många andra så har jag fastnat för bokstäver i alla dess former. Kom så på ideén med optikerplancher och tyckte att det kunde vara coolt att göra något i den stilen. Däremot så ville jag inte riktigt slumpa ut bokstäverna utan jag ville gärna att min lilla tavla skulle ha en mening.
Hittade ett ordspråk eller ett litet citat som jag har testat med.
Så här skulle det kunna se ut (OBS! Hittade inga ohålade papper, var kan de vara?!):
 

Text: Att lära utan att göra är som att älska utan att röra./Okänd

Kommer nog att:
♦ Förstora bokstäverna något
♦ Trycka på ett glansigt papper, utan hål.
♦ Försöka att minska avståndet något mellan de två första raderna.

Annars tror jag att det kan bli ett bra slutresultat...

Gå på lägenhetsvisning

Tjohoo, på onsdag nästa vecka ska vi gå på lägenhetsvisning. En 2,5 bostadsrätt som ligger snett över gatan där vi bor nu. Lägenheten ser ut att ha massor med potential.
 Meeeen nu skulle jag/vi behöva lite hjälp. Alla ni som har köpt hus eller bostadsrätt: Vad får vi inte glömma bort att kontrollera eller fråga om???
Skulle bli strålande glad om ni ville hjälpa till...

Pimp my kitchen

Ahh jag har problem----- med kökshyllan alltså. Jag får inte piffet riktigt som jag vill. Hade gärna införskaffat ett vitt J att ställa i hyllan tillsammans med lite snygga vaser, men jag vet inte.
För tillfället så får mina ubergoda (hrm skryt skryt) skorpor agera stilleben tillsammans med en herr citron och fru lime. På hylla nummer 2 så har det iallafall blivit lite bättre, där har Ove (ugglan) fått bygga bo tillsammans med Iittala och blomman. Buhu för de fula spikhålen (på bild 2)  som tidigare hyresgäster lämnat efter sig.


Hoppla kanske ni nu börjar tro att jag faktiskt har problem----- med andra saker. Men nej, det blir så mycket roligare om sakerna i hemmet får namn, prova vettja.

På tal om något helt annat, jag har hittat den finaste bästa bostadsrätten. Snett över gatan där vi bor nu, med stora rum och ett halv bonus rum alltså en 2,5:a. Vill, vill, vill!

I love IKEA

Är så sugen på att åka till IKEA, det känns som det var en evighet sedan förra besöket. Självklart så blir det mitt favorit IKEA som får äras av ett besök, IKEA Älmhult. Där finns nästan alltid det vi ska ha hemma och fyndet kan bjuda på många góbitar.
Meeen vi får så snällt vänta ett litet tag på nästa IKEA besök. Som jag nämnt tidigare så blir det inga större inköp till lägenheten förrän det är ordning och reda. Nästa helg blir en riktig fixarhelg med vindröjning och annat plock. Ni ska tro att jag längtar, på riktigt alltså (vill ha ordning nuu).

Här är några av de saker som jag ska spana in vid nästa ikea besök.Visst ser lyktan ovan ut som Design House Stockholms ljuslykta?

Nej minsann nu ska jag ta mig i kragen och plocka fram studentlitteraturen...

Frösö Handtryck

Min kusin pluggar på ett gymnasium långt, långt härifrån. Så långt borta i vårt avlånga land att jag aldrig varit på nordligare breddgrader. En vacker dag ska jag besöka henne var det tänkt, kanske passa på att ta några åk i en härligt nypistad backe och njuta av riktig snö.
Sjävklart så vill jag ju även kika in inredningsutbudet där upp i norr.
Nära där hon är inkvarterad finns bland annat Frösö Handtryck. Ett textilföretag som med sina grafiska mönster har fått mig nyfiken.

Frösö handtryck grundades år 1946 och är ett av få handtryckeri i Sverige. På långa tryckbord skapas såväl grafiska såsom klassiska tyger i olika färger och former.


Bilder: Frösö Handtryck

Att det finns ett samarbete med min favorit Karin Mannerstål gör ju inte saken sämre heller.
Om jag är nyfiken, jajemen...

Nyheter inom kort

I slutet av oktober slår Rädda Barnen upp portarna för sin nya webshop. Ska bli spännande att se vad som kommer att säljas. Bilderna nedan säger mig att det kan bli förträffligt bra sakerBild: Rädda Barnen

skulle vilja, måste köpa

För er som har missat det så har vi katt. En liten charmig, långhårig kille som fäller massor med hår. I hallen har vi en matta, en matta som gillar katthår och som mer än gärna samlar på sig allt. Att dammsuga blir inte jätte bra och efter någon timme så har första hårtussen dykt upp igen. Därav så har jag insett att ett nytt mattinköp börjar bli på tiden, en plastmatta får det bli.
Har kikat runt lite och hittat snygga plastisar alla i olika prisklasser. Ska dock vänta tills hallen är ommålad, först då kan vi se vilken som blir bäst.
Dessa har jag hittat hittills:
 
Pappelina

Ellos

Rusta


Tänka, tänka...En Pappelina är drömmen, Ellos är realistiskt och Rusta är fyndet.

Fredag hela dagen...

...och äntligen helg. Idag har det städats och piffats här hemma, så skönt när lägenheten ser respektabel ut. Här är blommorna som inhandlades till vardagsrummet igår. Slänger även in en bild på köksblomman by day, en bild som kanske gör denne mer rättvis (eller inte då den visst smälte in med träden ute). Men jag ville visa fönstret färdigpiffat.  I imorgon är det jobb som gäller, sen åker vi till Vimmerby på kalas och stannar till söndag.

Såå trevlig helg på er!

Blommor och blader

Idag blev det blomsterinköp, jag orkade verkligen inte ge mig ut igår. Idag har jag däremot varit piggare och hunnit med en hel del. Köpte blommor till såväl köket som vardagsrummet. Sen blev det lite nya Cult design inköp...

Blomman i köket fick ta plats i en av ASA krukorna som för övrigt stått och väntat ett tag. Måste säga att jag blev grymt nöjd, blomman gjorde sig strålande i krukan.  Bilden är inte riktigt snäll då det ser mycket snyggare ut i verkligheten.


Imorgon visar jag vad mer som fick följa med hem...

Idag är jag...

...trött,tröttare tröttast, som tur väl är så skiner solen lite nu. Ska försöka att släpa mig ner på stan för lite blomsterinköp, kanske gör jag även ett besök på Åhlens.
Här hemma står mycket stilla, jag plockar och fixar, sorterar och ordnar. Men det tar tid. SNART kanske jag kan tillåta målarpenseln att åka fram.
Vi har fortfarande inte bestämt oss angående tavlor i hemmet. Har iof kommit en bit på vägen men jag vet inte.
Moderna Museets webshop hittade jag denna snygga affisch som kommer från Alexander Calders utställning "Skogen är det bästa stället" från 1945.


Sen är jag lite sugen på en Keep calm affisch som numera säljs inne på Petrified in pink. Vet bara inte om jag vill ha en svart eller en ljusgrå...Bilderna kommer från Moderna museet och från Petrified in pink

RSS 2.0