Här är jag!

Neee jag har inte gett upp bloggen. Jag har bara varit hemma hos föräldrarna, hälsat på mormor, lekt med kusinen och varit på bröllop. Jag har tagit en ledig helg och njutit av att bara vara.
Imorgon är det nya friska tag, ses då!

Gympasal?

Har länge letat efter sittpuffar att ha i vardagsrummet, något som visat sig vara svårt. Har hittat snygga som desvärre haft ett på tok för högt pris. Vill ha några enkla som är lätta att flytta runt och som smälter in snyggt i rummet.

Som av en slump uppenbarade sig idag just de där enkla sittpuffarna, I EM:s reklamutskick. Min fråga är dock om de är för mycket "Idrottshall" eller om de skulle kunna funka i ett vardagsrum. Tanken var att ha två stycken i svart.


Bilden kommer från Em
Vad tror ni? 

Smart shopping

Oj då va många inlägg det blev då jag bestämt mig för "Ordning och reda". Haha av någon anledning så har det inte blivit något gjort här hemma efter mina drastiska beslut. Har iof inte varit hemma så mycket men ändå.

Hittade en trevlig sida på internet, Mitt i Myllan heter den. En webshop som säljer miljövänlig inredning och där grundarna tyckte att det var dags för en shop för alla med stil och miljömedvetenhet.

En av mina favoriter på sidan är denna kudden som kommer från Fokus fabrik, ett finskt textilföretag med helt underbara tyger.

Bild: Mitt i myllan

I eftermiddag drar jag till Malmoe för lite shopping, mat och musikal. Har fått biljetter på jobbet till förhandsvisningen av High school musical, ska bli riktigt kul.
Vem vet, jag kanske får något snyggt med mig hem, tänkte smita in på Granit och Lagerhaus...

Ordning och reda, pengar på...

...torsdag för min del.
Nej men det är väl snarar ordning och reda som är ledordet för mig nu. Jag har fattat ett mycket viktigt beslut, inget mer fix i lägenheten förrän det är ordning och reda i skåp och lådor. Jag måste verkligen rensa och röja innan jag kan börja måla och hänga upp tavlor och annat.
Det fungerar lixom inte då garderoberna ser ut såhär.

Puh varje gång jag öppnar skåpet med träningskläder så kräker jag nästan. Nope Feng Shui here I come...

Ja just det. Hur blev då luckan i badrummet? Helt okej måste jag säga, lite färgskiftningar blev det. Men jag är nöjd, det var ju trots allt mitt första möte med en sprayburk. Sen blev det ju tiogånger bättre än innan, nu är det iallafall vit.

I samma veva som min reklambladstapet åkte ner passade jag på att skrubba och rengöra lite i badrummet. Trots att jag gnodde och gnodde så blev det inte riktigt bra. Det ser ju för tusan fortfarande smutsig ut. Måste nog köpa lite ny fogfärg till kakelfogarna, sen tror jag tyvärr inte att golvet kan bli så mycket bättre.

Halvtid

Sprayfärgen var det ja...
Minns ni den pissgula luckan i badrummet? Idag har det fått sig en omgång med sprayburken. Nu är jag halvvägs kommen med den. ska slipas lite och sen ska det på ytterligare färg.
Så här såg det ut i badrummet efter ett lager färg.
OBS! Bortse gärna från det otroligt värdelösa bildkvaliteén...

Hurra för reklamblad, maskeringstejp, sprayfärg och gamla tidningar säger jag bara...
Tycker ni inte att det ser lite mysigt och färgglatt ut? hehe

Gissa vad...

jag ska göra?
Igår var vi på Biltema och köpte lite småpyssel som på ett eller annat sätt ska användas i lägenheten.


Fortsättning följer...

Guldkort

Jag har fått ett guldkort av den utomordentligt braiga bloggerskan Mallaco.
Tackar och bockar!


Varje dag ökar antalet kommentarer på min blogg och ni anar inte hur glad jag blir när jag kommer in och ser detta. Under min tid i bloggvärlden har jag hittat många inspirerande bloggar som alla är unika på sitt sätt. Så alla ni som vet med sig att jag brukar kika in hos er, det är ni som inspirerar och väcker min ( ibland sovande) inredningslust.

Guldkorter ska skickas vidare till fyra bloggar som brukar hälsa på inne hos mig samt till en blogg som jag upptäckt nyligen.

De fyra bloggarna är:
Jenny- Jennys Hus
Fröken Fräken
Sofie-Syssla

Mari-Mari lite av varje

En nya favorit som jag nyligen hittat är:
Mrs B & Co

Som jag sa innan så är alla bloggar som jag kikar in hos regelbundet favoriter hos mig, puh märks det att jag har svårt för att välja månne=)

En bit på vägen

Sakta men säkert så rör det på sig här hemma. Många inköp är gjorda och många projekt ligger i fas, det som fattas är ett verkställande. Vardagsrummet är ett av de rum där det har hänt lite, fortfarande massor kvar (ny tv-bänk och ett soffbord samt en gungstol som ska målas) men vi har iallafall kommit en bit på vägen.
Så här ser det ut nu efter lite nya kuddar och en ny tygtavla:

Minns ni att jag pratade om en tavelvägg ovan soffan? Jag tror att jag tänkt om. Blev helnöjd med tyget på tavlan, ser inte alls lika mesigt ut längre. 

Hur vardagsrummet såg ut innan kan ni se här och här...

Utmanad

Bloggen har fått vila sig i några dagar, har haft massor med annat som upptagit min tid. Igår var jag till exempel på möhippa, en av mina barndomskompisar ska gifta sig om någon vecka. Det var en mysig dag med femkamp, god mat, singstar och vin. Inte så där hetsigt som jag tidigare trott att alla möhippor lätt blir, så minsann jag är pigg och glad idag och inte alls "dagen efter dålig".
Har dock ett helt berg med vinglas som ska diskas, då kvällen avslutades här.

Har fått en utmaning av Jenny så här kommer mina favoriter:

Klädbutik- En förträffligt bra lokal butik, MQ och H&M (tyvärr är H&M här i stan uruselt).
Inredningsbutik- Kan inte välja handlar mer än gärna i olika butiker, mycket i hemmet kommer iof från IKEA.
Godis- Turkisk Peppar och choklad i olika former.
Stad- Min stad, Göteborg och Karlshamn.
Dryck- Pepsi Max och vatten
Musik- Linkin Park, Missy Higgins, Matchbox 20 och 3 doors down. Sen lyssnar jag mycket på radion.
Tv-serie- Criminal Minds, Greys Anatomy och Idol.
Film- Svåårt, men senaste och bästa är SATC movie
Träning- hihi haha, när jag väl kommer igång så älskar jag träning i alla dess former.
Bakverk- Hembakat.

Sen är meningen att utmaningen ska skickas vidare. Men jag har sett att de flesta av mina bloggvänner redan blivit utmanade.
Så duu som läser min blogg och inte blivit utmanad av någon, det är dig jag valt att utmana!


inte bra...

...så kan vi nog sammanfatta dagens bestyr här hemma. Mamma är nere och hälsar på och vi hade tänkt att sätta upp alla lampor som ligger och väntar.
Tji fick vi, vad det är för amatörer som gjort stora fula hål i taket där en enorm lampkopp behövs för att dölja dem det vet jag inte (oj vilka långa meningar det blir när jag är grinig). Buhuu, så sur är jag.


Tror ni att Maxi hade stora lampkoppar, nope. Stormarknad, eller hur.

Nej nu har jag surat färdigt. Ska ner till pizzerian och hämta pizza istället...

Att inspireras

Som jag tidigare har nämnt så håller vi på att fixa och pyssla i lägenheten. Sakta men säkert så håller vi på att övergå från tillfälliga lösningar till ett hem som passar oss såväl som lägenheten.
Positivt med hela processen är att jag tagit lärdom och att jag i framtiden inte kommer att stressa fram ett hem.

För tillfället så slukar jag inredningstidningar och bloggar på jakt efter inspiration och tips. I senaste numret av Sköna Hem så har fyra inredare fått ta fram Höstens stilguide. Jag fastnade direkt för Marie Wärmes Industriella miljö där färgerna svart, vitt och grått ligger i fokus. Det är precis de färger som vi håller på att övergå till, men vår stil kommer att bli lite mjukare och inte riktigt lika "industriell".

Visst är det snyggt?!



Vill du se Martin Cederblads bilder lite bättre? Klicka här...

Humor

Dagens Tisdagstema är Humor, vad är humor och hur tolkas det med hjälp utav bilder?
 Källan till de flesta av mina "humorstunder" är framförallt min familj och mina vänner, men jag tänker inte hänga ut dem här.
Därför så försökte jag klura ut vad som får mig att skratta då jag är ensam och inte har alla mina nära runt omkring mig.

Valet var givet för mig, Sunes Jul, Sällskapsresan och Sex and the City. Filmer som på olika sätt får mig att skratta och känna mig mindre ensam för en stund. OM jag ska dela med mig av en hemlighet så kan alla de bästa kommentarerna i Sunes Jul utantill, haha inte konstigt att jag får titta på det själv=) 

Ja just det på IKEA i söndags så köpte vi även denna hylla till köket. Vi var verkligen tvugna att ha en avlastningsplats för micron och en hylla är det som får plats i vårt lilla kök. Men jag måste säga att det blev ganska bra. Inte färdigpiffad ännu men det finns potentialer...

Nu så...

...börjar det äntligen att likna något. Vi kunde inte låta bli igår, "Hampen" fick följa med hem och ta plats under köksbordet. Vilken förändring, har tidigare varit missnöjd med bordet och stolarna. Men nu upptäckte jag att det snarare är det hemska golvet som dragit med sig kökmöblerna ner i smutsen. Okej jag hade gärna haft vita eller svarta möbler, men nu är det mycket lättare att gilla läget.

Även Mille gillade mattan och ligger mer än gärna där och vilar sig. Vill se se före mattans tid?-Klicka här...

Gårdagens Välabesök bjöd på massor av shopping. Bland annat så gjorde vi slag i saken och köpte sänglampor, lotten föll på Ikeas "Berryll" i vitt. Så i veckan skall här monteras lampor, på Bolagret köpte vi även ny hallampa och här ligger även en taklampa till sovrummet och väntar på att monteras.

Ja just det, i lördags var vi och hämtade tyget, så nu är det dags för mig att sy gardiner. När symaskinen ändå är framme tänkte jag även sy några kuddar till soffan.
Jepp jag vet jag har massor att göra men jag skall bara till Högskolan på torsdag så det finns gott om pysseltid.

Sänglampor?!

Igår uppstod ett litet problem här hemma, eller jag har väl reflekterat över det tidigare. Vi har otroligt dålig sovrumsbelysning och framförallt läsbelysning. Så när jag igår skulle läsa innan jag somnade så fick jag så snällt springa upp och släcka innan jag lade huvudet på kudden. Jag skulle vilja ha sänglampor på väggen men frågan är:
Blir det för plottrigt med vägglampor och tavlan?

Har hittat några snygga på IKEA respektive Markslöjd men jag vet inte riktigt.
IKEA:

Markslöjd:


Vidare så har jag även funderat på att köpa en golvlampa med vridbar "arm" och ställa brevid sängen, meeen vi får bara plats med lampa vid ena sänghalvan.
Skulle det se skumt ut?
IKEA:


Skulle bli tacksam för lite råd och tips, min hjärna har låst sig!

Efterlysning!

Update: Bobbie har kommit hem igen, välbehållen och hungrig!

Malin med bloggen CarlssonKarlsson har lagt ut en efterlysning på sin blogg. Hennes föräldrars hund Bobbie har försvunnit från Yngsjötakten (Skåne) den 2 september och har inte återfunnits.
Så om ni är bosatta i Yngsjö-Åhustrakten håll utkik efter en Colliehanne och tveka inte att ringa polisen om ni skulle skymta den. 


Bild: Carlssonkarlsson
Håller tummarna för att han återfinns oskadd!

Äntligen...

har vi kanske hittat en Tv-bänk, som vi har letat sen. Finns många fina men inte med rätt bredd, höjd, eller färg.
Torsby från IKEA är vår nya favorit, jag har gillat den länge och nu har jag lyckats få med mig sambon också.



Har dock lite funderingar kring hur mycket vikt den klarar av, går inte att hitta någonstans. Det är ju egentligen ingen tv-bänk utan snarare en sideboard, men benen är i metall (då borde den väl klara lite).
Någon som vet?


Bild lånad från IKEA


Sovrum

Har tidigare aldrig visat några bilder från vårt sovrum, förutom vissa detaljbilder. Mycket beror på att jag inte har varit/är riktigt nöjd med det. Avskyr verkligen att ha datorn i sovrummet, sladdar och elektronik hör inte hemma i ett vilorum. Men på grund av att vi båda pluggat så har det varit ett måste med två datorer, platsbrist har tvingat mig att stå ut med en av dem i sovrummet.
Nu är sambon färdig pluggad och datorn kommer inom en snar framtid att åka ut och min fina bärbara dator få bli ensam kvar.
Så här ser den ihoptrasslade (hrm läs sladdar) sanningen ut:
 



Istället för det hemska skrivbordet har vi planer på en fåtölj och kanske kanske ett förvaringsskåp från Kartell.

Tisdagstema-onyttigt

Tisdagstemat har tagit långledigt här i från bloggen, men nu är det tillbaka med lite Onyttigheter. Under vår vecka på Kreta hann vi med att äta massor med olika godsaker. Inne i Chania så trillade vi även över Starbucks, har hört talas om att dess olika kaffesorter ska vara mäktigt goda. Självklart var vi tvugna att prova.
Jag lyckades välja ett av de onyttigare?! alternativen med massor av grädde. God var den men jag måste nog säga att den grekiska Frappen som fanns överallt var desto godare.

Men frågan är vad är skillnaden på godsaker och onyttigheter? Sålänge allt äts i måttliga mängder så behöver det inte vara onyttigheter utan snarare något att unna sig och njuta av...

Fler bidrag? Kika då in här...

RSS 2.0