Sovrum...

Jag har blivit förkyld, dunderförkyld. Ligger mest och orkar inte göra mycket. Jag orkar inte leta efter batteriladdaren till kameran (som fortf. är borta) inte heller orkar jag gå och köpa blommor till balkonglådorna. Filosofera orkar jag däremot, för stunden funderar jag på hur himla fint det kommer att bli då datorn åker ut från sovrummet. Vill inte att det ska bli tomt, ett sovrum ska vara mysigt.

Denna bild ger iallafall mig myskänslor;



På tal om de där balkonglådorna. detta tycker jag var riktigt häftigt;



Bilder lånade från Living Etc

Nu ska jag dricka lite te...

Förutom en gräsmatta...

så skulle jag gärna vilja ha detta;


"Readers nest" David Design, hade varit finemang att ha vid sängen.



"Work lamp" Design House Stockholm, på tvbänken kanske...



"Ho-hoi" Marimekko, bakom soffan. Gult och lite härligt retro...


Lite Nyheter hos Design Online varifrån även bilderna kommer.



Stockholmsresan var strålande härlig, kom tillbaka till vår lilla stad med många shoppingkassar och trötta fötter. SÅKLART så kunde Joanna inte hitta sin kameraladdare sååå, jag hann ta en sisådär tre foton innan kameran dog. Hann iallafall fota vårt nyrenoverade hotellrum som gick i svart, vitt, grått och rött (just my cup of tea, alltså). Men de bilderna kan jag inte visa förrän kameraladdare dykt upp igen.

Stockholm, nästa, nästa Stockholm...

Yeey imorgon åker vi till huvudstaden. I höstas då jag fyllde år fick jag en stadsweekend av sambon i present. Efter övervägande så föll valet på Stockholm.

Sparade resan till april för att få så mycket vår som möjligt. Här skall shoppas, njutas och ätas för fullt. Har inte planerat in en massa strapatser denna gång, utan vi kommer att ta dagarna som de kommer.
 

En mulen bild från förra Stockholmsbesöket (Vinter/vår 2008) 

Hasta Luego!

Påskhelgen

...blev en underbar helg med mycket sol och roliga äventyr. Långfredagen spenderades på Österlen där en rad härliga design och konstbesök avverkades. Inte nog med att titta, vi hann även med att shoppa också.

Hos Jeppsons i Hammenhög inhandlades en ny matta till köket, grytlappar och lite servetter. Valet av matta föll tillslut på den klassiska Pappelinamattan "Vera", kan tro att vi är nöjda. 

 Efter detta besök så skumpade vi vidare på vägarna, njöt av den vackra naturen och ganska snart närmade vi oss Olof Viktors ,där vi liksom väldigt många andra avnjöt en god fika. Kan säga att kardemummabullen jag åt var magiskt god.
 
1021 Designcenter höll jag på att storkna av all REA. Det ena varumärket efter det andra rea:des ut och inte nog med det så kunde även lite härlig konst avnjutas. Sambons envishet resulterade i att Kartells "Ghost" fick följa med oss hem. Kan säga att jag är ganska glad över att han var envis. 



Innan vi färdades tillbaka hem så körde vi inom Simrishamn och Urban Living där vi köpte galgar till hallen och jag köpte en burk med det omtalade Kusmi teét. 


Nya grytlappar och nytt té.
 
 Utöver all shopping så hann vi självklart att avnjuta lite konst. KAOS konsthantverkare i Södra Mellby lite utanför Kivik bjöd på massor med härlig konst att köpa hem. Meen där var det shopstop då vi faktiskt måste ha lite pengar över till vår Stockholmsweekend till helgen.

Förutom konstrundan så har vi hunnit med ett Blekingebesök med, massa god mat, promenad i skogen och umgänge med min familj.
Vi har hunnit njuta massor helt enkelt!

Gult är...

...faktiskt en riktigt trivsam färg. Njuter för fullt av vår gula kudde och vill snart ha fler detaljer. Kan ärligt erkänna att jag inte kunde ana att gula accenter skulle ta plats i vårt hem, det bara bidde så. Men något omedvetet sug efter gult hade jag nog för bland mina bilder hittade jag denna som jag hämtat inne på Living Etc för ett tag sedan;


Bild lånad från Living Etc

Förvisso så innehåller bilden andra härliga färger också som på sitt sätt inspirerar. Men den gula stolen hade jag definitivt inte tackat nej till.

Med dessa gula detaljer så önskar jag er GLAD PÅSK!

Vill haaa...

Har hittat en fräck klocka som skulle passa oss som handen i handsken. "Halvtid" heter den och är designad av Mårten Lindquist (även skyldig till anslagstavlan "Bubblan"), en fotbollsklocka helt enkelt. Tror  även att den kan tilltala dem som inte är fotbollsintresserade för den är snygg. 


Finns att köpa hos Designtorget 


Det där med påspyntandet här hemma har gått lite si och så. Kan väl inte påstå att vi bor i en påskoas. Idag skall här städas iallafall, så vi åtminstone får det påskfräscht.

Snart är det påsk...

och jag och sambon får lite långledigt tillsammans (hrm, 4 dagar). Det kommer njutas för fullt och ett besök i min härliga hembygd kommer att göras, hoppas hoppas att vädret gynnar för en promenad i skog och mark.

Sen hade vi tänkt bege oss neråt Österlen och konstrundan, även då vill vi ha vädrets makter på vår sida. Då jag snokade runt efter roliga stopp så trillade jag över Tranadesign. Lars Cehlin, utbildad möbelsnickare och möbelarkitekt designar möbler vars inspiration är hämtad från just tranan. Möbler i björkträ som alla på sitt eget sätt skall gestalta tranans rörelse.



Bilder lånade från Tranadesign


Jag kommer definitivt vilja stanna till i Glemmingebro för att kika närmare på dessa häftiga möbler.
(skåpet och pallen hade jag verkligen inte tackat nej till)

Lite nytt...

Idag hade jag min sista examination i pågående delkurs och det känns underbart. Nu är det 10 veckors uppsats som gäller, något som jag faktiskt har sett framemot. Dagen firades med en tur på stan och med mig hem fick lite växtligheter och en kudde följa.

Som jag har nämnt tidigare så ville vi ha röda detaljer i vårt vardagsrum, men det var minsann svårt att hitta. Så istället får det bli klargult som accent. Jag är nöjd, hoppas bara sambon blir lika nöjd (håller tummarna).



Jag tycker att det ser så tomt ut i soffan, hmm kanske skulle arrangera kuddarna annorlunda?!
(Även kycklingen kan ansluta sig till dagens inköp)

RSS 2.0