Tröstshopping

Efter tentakatastrofen var jag tvungen att ge mig ner på stan. Ett par vårskor har länge stått på listan och sen var jag tvungen att se om det fanns något annat som kunde följa med hem.
Ha och vad ser jag inte när jag kommer in på Indiska?- Jo mattan, fast i form av en strandmatta (med handtag). Efter en stunds resonerande med tjejen som jobbade där så kom vi fram till att den visst skulle funka att ha som matta (sen påminde hon mig om att jag har 10 dagars öppet köp). Gissa om jag var glad när jag gick därifrån, inte bara för mattan utan för att hon hade tid att hjälpa till och komma med ideér, tack!

Även ett par skor fick följa med mig hem, har sett dem innan och fastnade för dem redan då.
Här ser ni mina inköp:

image120
image121
Vad tycker ni? Syns det att det är en strandmatta?
image122
Nu skall jag njuta av kvällen, läsa Allt i hemmet, titta på Äntligen hemma och glömma allt vad tentor heter. Tack för de fina kommentarerna kring tentan förresten, de värmer.

Tisdagstema-Fyrkantigt

Ja om inte annat så känner jag mig fyrkantig i huvudet för tillfället. tentan som har skrivits idag var nog den sämsta någonsin. Meningen med en tenta borde vara att man skall lära sig saker som kan följa med ut i det kommande arbetslivet, gav denna det?-svar nej. Orelevanta saker dök upp tillsammans med totalt oväntade saker. Väldigt lite av det som kom var sådant som sagts skulle komma. Bu och fy.

Nog om det här kommer en liten fyrkantig krok som mina kökshandukar brukar hänga på.

image119


Fler fyrkantigheter hittar ni här...

Motivation?

Imorgon skriver jag tenta i Näringslära, har försökt plugga hela dagen (ja hela förra veckan). Motivationen ligger otroligt lågt, en kvart åt gången sen är det kört. Det är inte så att jag inte vill eller gör massa annat, nej jag kan helt enkelt inte koncentrera mig.
Så nu blir det till att förlita sig på minnet och hoppas att det sitter kvar en hel del från förra Näringslärakursen på idrotten.

Så är jag omotiverad eller okoncentrerad, det är den stora frågan. Men min nya slagdänga (som infann sig igår) är: Skam den som ger sig!

Urban

Har länge tänkt åka till Simrishamn för ett besök på Urban Living, nu upptäckte jag att deras webshop har öppnat. Efter att ha kikat runt där inne så fattade jag ett viktigt beslut, Urban en vacker dag kommer jag och köper allt som faller mig in. Ska bara vänta på den där stora trisslottvinsten (och jag som aldrig köper Trisslotter).
Här kommer några av mina favoriter som skall flytta hem till mig då:

image114
image115
image116
image117
image118
Bilder lånade från Urban Living
(Fåret på bild två heter Dolly och är en sparbössa
hon skulle självklart få passa resten av trisslottvinsten)

Attans...

I en sisådär två och en halv vecka har vi varit ute på jakt, mattjakt. Det är inte heller så att vi inte vetat vilken matta vi vill ha, nej utan den HAR funnits på Indiska. Tanken var att den svart/vita mattan skulle pryda golvet på balkongen.

image109

 
Dumsnåla som vi ibland kan vara så bestämde vi oss för att vänta lite (hallå 99,50 varför vänta). När vi så äntligen gjorde slag i saken så fanns den inte kvar. Eller jo, vi skymtade den sista vid ett besök på Väla, i händerna på en annan kund.
Frågat har jag gjort på Indiska här hemma, hon som jobbade där sa att den skulle komma in men visste inte när. Så alltså i 2,5 vecka har vi turats om att gå in och kolla om den kommit in. I fredags när jag var nere skymtade jag äntligen något svart, men vid en närmare titt så upptäckte jag att den inte bara var svart/vit utan även grön/vit (alltså 2 mattor i 1). Attans säger jag bara, den hade ju gjort sig så fin på balkong golvet. MEN, skam den som ger sig!



Bild lånad från Indiska

Alla goda ting är tre

Äntligen är helgen här. Förvisso en helg som ska gå i pluggandets tecken, men ändå. Trots dessa mindre roliga göromål så händer det mycket kul: Fotboll, hem till föräldrarna och grillning. 3 saker som trots pluggadet kommer rädda min helg. Då alla goda ting äro 3 så tror jag att veckoslutet kan bli bra trots allt=)

Så njut av ledigheten alla ni som kan!

image108

Mönstervecka-fredag

Veckan börjar gå mitt slut och likaså mönstren. Idag denna sista dag är det flätat som gäller. Det svåraste temat trodde jag, men helt plötsligt fanns det där framför mig. Vår förvaringskorg på hatthyllan. I korgen gömde sig även en liten halsduk med flätade fransar.

image107


Tack Ellas Inspiration för en rolig vecka...

Jag och bokstäver

Inne hos Inredning och pysslel hittade jag denna utmaning. har sett den lite runt om på olika bloggar innan. Idag nappade jag, då jag tar varje chans som ges att lägga ifrån mig kurslitteraturen.
Här kommer alltså lite om mig utifrån alfabetet.

A-> Astrid Lindgren, ligger mig varmt om hjärtat
B-> Blekinge, är jag uppvuxen i men utflyttad från. 
C-> Citrusfruktoman, citrusfrukter i alla dess former ge till mig.
D-> Dålig, på att höra av mig till mina vänner.
E-> Envis, det skall krävas mycket för att övertala mig.
F-> Frölunda Indians, laget i mitt hjärta.
G-> Grillar, gärna och ofta.
H-> Hemmakär, lägenheten, föräldrarhemmet, kan inte vara långt borta för länge.
I-> Ideér, har jag gott om när det gäller allt
J-> Jimmy, min pärla till pojkvän.
K-> Katt, vår heter Mille och är en riktig goding.
L-> Lipsill, japp jag erkänner (häromdagen grät jag en tår till Lassie)
M-> Matlagning, en liten del i min utbildning till Hem & Konsumentkunskapslärare.
N-> Naturligt, är mitt hår i grunden då jag endast lägger slingor ibland
O-> Oktober, månaden då jag fyller år
P-> Parlamentet, ser jag gärna på.
Q-> Quesadillas, är gott.
R-> Rastlös, är jag jämt kan knappt se klart en hel film.
S-> Sommaren, fotboll, grillning, stranden, morgonsol behöver jag säga mer.
T-> Tacos, kan jag äta ofta.
U-> Utbildad, idrottslärare kan nog säga att jag är så gott som klar där.
V-> Vuxen, till åldern (23 år) men inte till sättet.
X-> X-tra, jobbar i kundtjänst på ett varuhus mitt i stan. 
Y-> Yrar, i sömnen ganska ofta.
Z-> Zzzz, trött på morgonen.
Å-> Åska, är mysigt om man befinner sig på rätt plats.  
Ä-> Ärlig, enligt vissa för ärlig enligt många är det uppskattat
Ö-> Överraskningar, är det bästa jag vet (sålänge de är av godo).

Utmanar alla som känner sig manade att anta, eller ni som liksom jag behöver smita ifrån något en liten stund=)
 

Inredningsförvirring

Att fixa och pyssla runt i lägenheten, köpa nya saker och få allt att smälta samman. Inte kan det vara så svårt?
Johoo då nog är det alltid. Jag var nog lite inredningsnaiv förr, trodde att saker och ting skulle gå snabbt och lätt. Jo nog gjorde det när jag bodde i ett korridorsrum byggt 1994. På något sätt är det enkelt att anpassa inredningen där, det finns ingen "anda" i korridorsrum. Folk flyttar in och ut om vartannat. 
Nu är situationen annorlunda. Vi är bosatta i ett hus från 1920-talet, högt i tak, höga lister, kakelugn och gamla dörrar. 
Vi köpte vissa saker nytt när vi flyttade in och vissa saker fick följa med från våra korridorsrum. Men nu är vi inbodda och jag har lärt känna lägenheten och dess "anda". På något sätt så trillar vår stil och lägenhetensstil på plats. Dessvärre passar vissa av sakerna som vi har inte in längre, de käns felplacerade och hemska. Visst absolut det är lite av tjusningen att upptäcka vad som passar och inte. Men jag har så mycket ideér och tankar för tillfället så jag håller på att explodera. Jag vill, vill, vill sätta dem i verket men det kostar.   
Så summan av kardemumman är att: det tar tid att inreda, framförallt om det finns miljontals ideér.

Här kommer ett litet smakprov på lägenhetens ansiktsdrag...

image104
image105
image106

Temavecka- Torsdag

Oj oj veckan har gått snabbt och snart är det slut på teman. Imorgon är det flätat och det mina vänner kommer att bli en riktig utmaning.
Men till dagens tema rutigt, jag trodde att det inte skulle vara några större problem. Men tji fick jag upptäckte att det minsann inte fanns så gott om rutigheter här i vårt hem.
Hittade dock våra super bra grytunderlägg och upptäckte även att kakelugnen kunde hjälpa till med dagens tema.

image102
image103
Mer rutigt finns att beskåda hos Ellas Inspiration

Fix och Trix

Istället för att plugga har jag gjort allt och ingenting. Dagens mest producerande göromål (förutom det lilla jag har pluggat) har troligtvis varit plantering av örter. Nu skall de stå och gro sig stora och förhoppningsvis blir det slutligen härlig oregano, Citronmeliss och Rosmarin. Rosmarinen blev förpassade till kylen där de ska stå i 2-3 veckor.
Spännande är det iallafall...

image100
Har för tillfället köpstopp, pengarna är nästan slut efter delbetalningen av resan och mer trillar inte in förrän på fredag. Lyckades dock smita ner ett fint hjärta i korgen när vi var på "Växthuset" i söndags. Tyckte det var enkelt och fint och se det passade med de vita krukorna i vardagsrummet.
image101

Mönstervecka-Onsdag

Blommig onsdag, härligt härligt. Upptäckte att jag hade massor av blommiga saker här hemma. Här kommer en av mina favoriter.
image98
Vill ni se mer blommigt? Hälsa då på inne hos Ellas inspiration

Ville även passa på att tacka för alla fina kommentarer som jag fått de senaste dagarna. Det har varit lika roligt varje gång jag kommit in och sett att det dykt upp nya kommentarer.

Tisdagstema- Naturmaterial

Naturmaterial finns det gott om. Jag tog ett som ligger mig nära till hands för tillfället. Igår planterade jag nämligen blommor massor med jord blev det. I jorden fanns det stenar, barkbitar och små pinnar, många naturmaterial på en och samma gång. Även blommor är ju ett naturmaterial även om jag misstänker att dessa är  odlade i växthus. Det blev en bild som jag även publicerade igår men det får gå...

image96
 Fler bidrag hittar ni på här...

Mönstervecka- Tisdag

Prickig tisdag. Kunde inte låta bli, idag blir det tre bilder. Fanns massor med prickiga saker här hemma. Sista bilden är lite klurig, någon som ser vad det är???

image93
image94
image95

Balkongfix

Balkongen börjar likna något. Jag har skrubbat som en galning och fått golvet hyfsat snyggt, folk som gick förbi fick sig nog ett gott skratt. Äntligen har balkonglådorna fått lite blommor och tillsammans med dem så har cafébordet och stolarna kommit på plats. Ärligt talat så är jag kanon nöjd. Nu fattas det bara en matta, sittkuddar till stolarna, lite fler blommor och några ljuslyktor.

Före...

image90

Efter...
image91image92
Bilder: Privat


Tror att blommorna får bo inne på nätterna i någon vecka till då frosten fortfarande hälsar på här nere i söder.


Året då jag föddes

Hamnade av en slump inne på GB:s hemsida. Där kunde man få följa med på en riktig nostalgitripp mellar årtiondena och kika på hur glass sortimentet såg ut år för år.

Året då jag föddes såg det ut såhär:

image89
Bild lånad från GB Glace
Märk väl att Piggelin kostade 2.25:- och för en sandwich fick man betala 3.60:-.
Vi får väl se vad glassarna kommer att kosta i sommar (har hört att det skall bli en "kraftig" höjning).

Mönstervecka-Måndag

Randig måndag. Mitt bidrag gapar för tillfället tomt, men skulle jag få välja så hade jag gärna sett en ranukel ståta i den.
Passar även på att visa min randiga kudde som jag sydde förra veckan, här tillsammans med min favoritkudde (den stora) som mormor gjort till mig. Snart får de sällskap av några kamrater, tänkte sy flera olika kuddar i olika storlekar.

image87
image88
Vill ni vara med? Leta upp något randigt, fota och gå in till Ellas inspiration för mer info.

Den där tentahelgen

Nu är den över kemitentans kemitenta. Puh skrev så pennan glödde. Det skulle bakas bröd, stekas kött och kokas grönsaker allt i kemins anda. Pluspoäng för vår otroligt pedagogiska lärare som lagt första delen av tentan som en "förmiddag i hemmet".
Efter tentan vankades det partaj med tjejgänget från idrotten. Förkylningen till trots så kämpade jag på bra. Hann till och med ta mig en sväng om på dansgolvet. Kl. 01.00 begav jag mig dock hemåt. Tack tjejer för en kanon kväll, Olivia du läser säkert, ibland behöver man "coach" ibland inte, igår var det snarare det senare hehe.
Nu skall jag ladda batterierna för om åtta dagar är det tenta i näringslära, tänkte börja imorgon men först skall jag pyssla lite med balkongen (på tiden nu).


Inte att förglömma, imorgon startar mönsterveckan som Ellas inspiration utmanar i.
Då blir det Randig måndag, prickig tisdag, blommig onsdag, rutig torsdag och på fredag flätas temaveckan ihop.



Retro

Hittade en riktigt spännande hemsida/webshop Oliko som säljer saker från 50, 60 och 70-talet. Massor med härlig inspiration från de olika årtiondena.
Fick bland annat syn på Rörstrands "Koka blå" både äggkoppar och serveringsfat. På min senaste praktikplats så fanns en hel uppsättning med "Koka blå" tallrikar som eleverna dukade med när de hade lagat mat.

image86
Eget Kollage med bilder från Oliko

Golvlampans lampa

Lampan med det "glassiga" namnet Top Hat från Mio skulle mer än gärna få pryda vårt vardagsrum. Priset är dessvärre ett litet (stort) problem 2500:- skulle vara svårt att skrapa fram för tillfället. Men tillsvidare så blir det till att drömma och fantisera vidare om den...

image85

Bild lånad från Mio

Utmaning

Jag har blivit utmanad, Ellas inspiration kommer att köra en Temavecka nästa vecka. Vill ni veta mer så tycker jag att ni skall kika in på denna adress och se vad det hela handlar om:

http://ellasinspiration.blogg.se/1208375293_mnstervecka_vad_tror_.html

Nej åter till Livsmedelskemin...

Olika projekt

Sambons stora "inredningsprojekt" tillika i-landsproblem är vilken LCD-tv som skall få flytta in hos oss. Det skall tydligen vara en hel djungel med olika modeller om man letar på internet. Vilken tum som blir lagom, bästa bildupplösningen och med så lite eftersläpningar som möjligt är saker som måste kollas upp.
Mitt enda krav är att Tv:n inte får vara för stor -"Vi måste ju ha plats för lite ljustlyktor och sånt på tv-bänken".

Till sambons fördel skall det tilläggas att han faktiskt tycker att det är kul med inredning och att de beslut som fattas i vårt hem är gemensamma.

Tv:n som för tillfället skall vara den bästa ser ut såhär:

image84
En Toshiba, bilden är lånad från Prisjakt.nu

Intensivt

Puh dagen börjar närma sig sitt slut, det har varit en lååång dag. Förkylningsvirus har slagit ut mig totalt (som vanligt då jag blir förkyld) och inte nog med det så har kemin gjort mig än mer utmattad. Elektroner, bindningar och äggkokning har tagit upp större delen av min dag. Jodå äggkokning, det finns många spännande kemiskafenomen bakom det kära vänner.
Har dock hunnit med en liten fikapaus och trevligt snack med min pluggarkompis. Vi testade ett nytt ställe på stan, mycket uppskattat riktigt snyggt inrett med gamla rokokomöbler blandat med stilrendesign, riktigt mysigt (även latten var mumma).

Nu tyckte jag att sängen ropade på mig och tro mig jag är verkligen inte sen på att svara...

Natti Natti

Nöt

Som nummer två ut i dagens design är julfavoriten nötknäckaren. Idag har även den fått sig en uppfräschning i form av en Drosselmeyer, låter lite som en hundras men låt inte namnet lura.
Denna lilla knäckare är svensktillverkad och utformad speciellt för de svenska jultraditionerna.


image83
Bild lånad från Design online

Hyvla

Den traditionella osthyvelns tid är över, eller? Stelton har hottat upp den gamla hederliga osthyveln lite iallafall. Stilren och enkel är dagens paroll. Snyggt eller ej, det kan jag inte riktigt bestämma mig för, men lite häftig var den allt.
För 269:- kan den bli din, finns hos Handla design. Om det är värt pengarna, nope inte för mig inte. Men om det skulle finnas en 300:- över (och lite till) så kan det säkert locka någon.

image82
Bild lånad från Handla design

Tisdagstema-Himmel

Dagens tema är himmel, dags att kasta blicken uppåt och fota. Mitt bidrag är utsikten från vårt köksfönstret, snygga kontraster med hus grönska och himmel.

image81
Fler bidrag hittar ni här...

Gungstol

Hemma hos mina föräldrar står en gammal gungstol. En gungstol som tidigare stått installerad hemma hos min mormor och morfar. Jag har älskat denna gungstol sedan jag var liten, suttit i den och gungat mig till ro (jag var en sprallig liten flicka som liten och om jag kom till ro i stolen så var det något speciellt).
Idag står denna gungstol i föräldrarnas uthus, synd och skam tyckte jag och frågade mamma och den fick flytta in i vår lägenhet.
Självklart gick det bra men den behöver en liten upprustning (ny färg och en ny dyna). Av mormor har jag fått veta att gungstolen är inköpt år 1962.
Innan sambon hade sett den live så gjorde jag en sökning på nätet för att hitta en liknande gungstol och hittade då denna (som är otroligt lik vår):

image79
Bilden kommer från http://www.rum21.se/, som information går det att läsa:
J16 är klassikern bland de många gungstolar som Hans J. Wegner har ritat genom åren. Stolen lanserades 1944 och har varit i produktion sedan dess. Hans J. Wegner lägger stor vikt vid rörelsefrihet och sittkomfort i sin formgivning - egenskaper som verkligen återfinns i gungstolen. Som tillbehör finns dynor och nackkudde klädda i tyg eller skinn samt en fotpall. Såväl gungstol som fotpall har handflätad sits i pappersgarn, naturfärgat eller svart. Stomme i bok eller ek, obehandlad, såpad eller lackad. Levereras även i svartlackerad ek.

Oj oj ett riktigt praktexemplar till gungstol, i det svarta utförandet skulle den kosta 10 300:-. Gillar den i svart och funderar på att måla vår i svart (är numera ommålad i vitt).

image80
Tror gungstolen skulle stå fint här istället för min gamla IKEA fåtölj...

En liten resa

Vi har bokat resa, framåt sensommaren packar vi väskorna och åker till Grekland. Kreta- Agia Marina närmare bestämt. det skall bli härligt, underbart och riktigt skönt.
Under hela min uppväxt har vi rest till sol och värme en gång om året, nu plötsligt har jag inte varit på solsemester sedan 2002. Sen att jag skall resa med min fina sambo gör bara saken bättre. Vi behöver komma iväg och njuta, speciellt Jimmy som har haft och har en riktigt tuff magistertermin nu.

Så här ser hotellet ut lagom stort och bra läge:

image76
image77
image78

Jag har redan börjat att räkna dagarna...

Mattan

Som jag nämnt innan så har vi gått och blivit med ny matta. Den har nu anlänt och tagit plats i köket, färgen var inte riktigt så som jag hade hoppats men jag gillar den.
Mitt i städartagen så kom jag på att jag måste ta lite bilder och visa (vi är lite osäkra på vilken sida av mattan vi skall ha uppåt). Tacksam om ni vill bortse från det fruktansvärda golvet som följer med i en hyresrätt. Jag har lite förhoppningar att det ligger ett trägolv under och att vi få lov att kolla upp det.

image72
image73
image74
image75
Millekillen gillar den nya mattan...

Ljuv musik

Jag är inte på ett strålande humör idag, trots strålande solsken. Dock finns det saker som höjer humöret, musik är ett exempel.
Hörde just den nya versionen av Jason Mraz- I´m yours, kalas bra. Tyckte om låten när den kom ut första gången, så en ny version var välkommen i mina öron. 
Humöret är efter detta lite bättre och jag skall bege mig ner på stan och leta inflyttningspresent.

Klockan är 12:56 och jag har inte börjat plugga än, men som min fina vän Kristine sa så är det ju ingen panik=)

image71
Jason Mraz i egen hög person. 

Livsmedelskemi

På lördag om en vecka har jag tenta i Livsmedelskemi, puhh jag tänkte börja plugga lite idag. Problemet är bara att jag har massor med andra saker att göra, och när det kommer till att plugga så är det till och med roligare att skura toalettstolen.
Kanske ett hemmakontor som detta skulle kunna öka pluggmotivationen???

image70
Livingetc

Inte mitt kök

Idag har vi haft lektion i köket igen, på dagens schema stod  kökslaborationer och vegetarisk kost. Många goda alternativ dukades upp.
Tänkte visa lite bilder på vårt strålande bra och lättarbetade kök på Högskolan Kristianstad.
Kristianstad är en av få orter som har en gastronomiutbildning och som samtidigt kan stråla med ett splitter nytt kök (med alla finesser som kan önskas). Vidare så är det toppen för min del också då jag läser till Hem och konsumentkuskapslärare=)
Tänkte även dela med mig av ett smarrigt recept på potatis som vi åt idag.

 

image66
image67
image68
image69
Jodå här trivs vi bra, behöver inte oroa sig att saker och ting inte skall finnas.


Saltrostad sparrispotatis i spenat och kaprisvinigrette

500g sparrispotatis
2 kvistar Rosmarin
Olivolja
Flingsalt
1 påse babyspenat
1 msk kapris
1 dl olivolja
1 Rödlök
5 salladslökar
1 dl sugar snaps
Citronsaft

Tvätta potatisen noga och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, strö över rosmarin och salt och blanda. Rosta i ugn på 225 grader i cirka 20 minuter (eller tills potatisen är mjuk).
Mixa 1/3 av spenaten tillsammans med olivoljan och kaprisen. Strimla rödlök, salladslök och sugar snapsen.
Blanda allt tillsammans med den färdiga potatisen strö över resten av babyspenaten och smaksätt med spenat/kapris oljan, vinäger, citronsaft och svartpeppar.

Troligtvis mumma med en grillad köttbit framåt sommaren...

Konst

Idrott är för mig konst. En konstform utan dess like, oberäknelig och med ständigt nya konststycken. Fotboll, ishockey, innebandy, dans, friidrott, ja listan kan göras lång.
Det finns såväl individuella som lagspelande konstnärer som alla sätter sin personliga prägel på idrotten.
Idag hyllar jag en speciell konstnär/artist/spelare som hos mig har tagit en speciell plats.

Jonas Johnson lagkapten i Frölunda Indians som tagit beslutet att lägga skridskorna på hyllan.
Med sina 599 matcher, 181 mål och 236 assist är han en av de största i klubbens historia. Men det är inte bara det som räknas, med ett hjärta för laget och som en stor lagspelare har han axlat kaptensrollen strålande och fört fram sitt Frölunda till stora framgångar. I medgång och motgång har han stått kvar för sitt lag då det stundtals varit svängigt på tränarfronten.
Tack Jonas för din kreativitet och ditt spelsinne!

Nyttelinytt

Äntligen börjar det likna något. Idag köpte jag nya kuddar, och jag är totalfrälst. jag älskar verkligen kombinationen. Det blev ytterligare en tripp till IKEA igår, denna gången Älmhult. Besöket resulterade i balkonglådor, krukor och ännu mera tyger.
Japp jag erkänner jag har fått dille på tyger, jag skulle kunna köpa hur mycket tyger som helst. Efter IKEA besöket åkte vi hem till mina föräldrar och mumsade i oss våfflor och tittade på fotboll.

image63
image62
image64
image65
Jag tycker att hyreshusen (på kuddarna) blev riktigt coolt ihop med naturlandskapet i tavlan. Av tygerna skall jag göra lite kuddar till sovrummet. Det Blå tyget kommer att bli sittkuddar till balkongen.

Nu skall jag brygga en kopp kaffe och njuta av vår nystädade lägenhet!

Tisdagstema-Mat

Nu var det ett tag sedan jag var med, men det skall det bli ändring på. Dagens tema- mat är för mig så mycket mer än bara sådant som hamnar i magen. Efter min idrottslärarutbildning och nu Hem & konsumentkunskapen så är jag troligtvis lite skadad. Näringslära hit och Näringslära dit. Men det allra viktigaste är att mat skall vara gott och alla människor borde aldrig tveka att unna sig godsaker, inte för ofta men dock med jämna mellanrum.

image60
Frukost dagens viktigaste mål
image61
Kurslitteratur
Ha en härlig dag, och glöm inte bort att äta för annars orkar ni inte njuta!

Trött i knoppen

Puh, nu är jag fruktansvärt trött på att skriva Kostregistreringen. Det känns som att jag bara skriver och skriver, något som dessvärre brukar sluta i en dålig text. Jag är nu uppe i sex sidor och det kommer att bli mer.
Vill vara klar och bara sitta i soffan och kika på hockey.

Nu när mina Frölundagrabbar åkt ut så hoppas jag verkligen på HV 71, annars får jag väl skällning av sambons familj (inbitna HV 71 fans) haha...

Snart är det nedsläpp SM-slutspelet 2007/2008 Final Linköping-HV 71.

Matta...

En ny fin plastmatta är beställd till köket. Den kommer nog att bli snygg nu till sommaren.


image59

Bild lånad från Ellos...
Nu är det föreläsning om Mag och Tarmkanalen som gäller, tjohoo. Ja det är väldigt intressant men vår lärare är inget vidare pedagogisk.

Ha en härlig dag!

Damallsvenskan

Nykomlingarna i Damallsvenskan Kristianstad DFF slog Djurgården med 2-1 idag. Göttans tjejer!

Gubben i lådan

Glömde visa våra förvaringslådor innan. Väldigt praktiska och omtyckta (tydligen inte bara av oss). Här kan ni se på vilket sätt katter gillar dessa förvaringslådor.

image56
Till lek...
image57
Till en tupplur...
image58
Husse och matte skall tyvärr ha lådorna såå högt upp...

Utflykten...

Gårdagen började alldeles utmärkt, Fabriksbutiken erbjöd som vanligt massa trevliga varor. I shoppingkorgen hamnade några ljuslyktor och en studentpresent till kusinen. Vidare till Väla åkte vi sedan där lampan turligt nog fanns inne och fick följa med oss hem. Dessvärre hittade jag inga skor men det löser sig nog här hemma i stan. Efter en trevlig men hetsig lunch (många hungriga barn gjordesig till känna på restaurangtorget) gick vi vidare till IKEA. Ett besök som däremot ledde till stor besvikelse. Sommarsortimentet fanns inte inne pga. ombyggnad och vi fick snällt åka hemåt utan några av de varor som vi hoppats på. Ett glädjeämne var dock tygavdelningen där stuvbitar fick packas i en påse för endast 50:-, fundersat frågade jag den anställda hur pass full man fick packa påsen? Hon hävdade att jag allt kunde packa tills påsen sprack. Så gjorde vi då, stora tygbitar, småtygbitar samtliga som förhoppningsvis kan resultera i kuddar, gardiner etc.
 Men en trevlig dag blev det iallafall, vilket är det viktigaste. Väl hemma stupade jag i soffan och somnade väldigt tidigt. 

Här kommer lite bilder på våra inköp:

image54image53
image55
Ljuslyktor (Fabriksbutiken) samt IKEAtyger.

Lördagsutflykt

Imorgon blir det mys och shopping för hela slanten, till Helsingborg och Höganäs bär det av för IKEA, Väla och Fabriksbutiken. Tänkte köpa lite smått och gott till balkongen, leta kuddar till soffan samt köpa mig ett par nya skor. Här kommer lite bilder på sådant som förhoppningsvis följer med hem:

image48image49image50image51image47image52

Bilder Lånade från IKEA och Indiska.
De gröna kuddarna skulle kunna se snygga ut i soffan men jag måste helt klart se dem i verkligheten. Den svarta mattan skulle göra sig snygg på balkonggolvet. Till det lite röda detaljer och två blå fleeceplädar som värmer.

Pyssel...

Nu är mitt lilla projekt klart och på plats. Jag har målat om en tavelram som tidigare var i björk. När vi köpte ram till en annan tavla så valde vi svart och jag har stört mig på att ramarna i sovrummet haft olika färger. Så nu äntligen har jag gjort slag i saken och ordnat till problemet.

Här kommer lite före och efter bilder.

image44
image45
image46
Här på sista bilden syns tavlorna tillsammans.

Bilder:Joanna

Matlagning och pyssel

Att gå till högskolan på torsdagar är toppen för då lagar vi mat, massor med mat. Idag var det specialkost som stod på schemat, med fokus på gluten och glutenfritt. Mmm vad mycket gott vi fick sätta i oss. Det är verkligen underbart att laga mat då det finns massor med redskap och ingredienser. skall minsann försöka fota lite nästa vecka och visa hur fint gastronomikök vi har på Högskolan Kristianstad. 

Utöver skolan har jag även hunnit att pyssla lite, mer än så säger jag inte. Bilder kommer förhoppningsvis ikväll då färgen torkat (ooops där slank det ut, jag har använd färg och pensel). 


Borde...

Fy på mig själv säger jag bara. Den lediga dagen skulle ha gått till att plugga, men så har det inte riktigt blivit. Jag har istället gjort allt annat, städat, fixat, suttit vid datorn och så vidare. Buhu, nu börjar skoluppgifterna att klumpa ihop sig. Inlämning måndag, ytterligare två inlämningar och två stundande tentor inom loppet av en månad.

Men så går det när man slarvar. Nu skall jag fortsätta att icke plugga och bege mig ner på stan en sväng.

Gammalt och nytt

Vardagsrumsfönstret har fått lite nya krukor Från Cult design. 

Före:

image42

Efter:  


image43

Bilder: Joanna

Vår i luften

Nu känns det att våren är på gång. Det är något speciellt i luften när våren är kommen på riktigt, det känns när man andas in. Här hemma har inte hänt så mycket då det varit endel resor på sistone. Men lite smått har jag fixat till, desto mer har dock hänt i huvudet (Sthlm gav inte så många shoppingkassar men desto mer inspiration). Tvrummet har iallafall fått följa med in i den nya årstiden. Idag har jag även köpt lite blommor att plantera i de nya krukorna som skall ta plats i vardagsrumsfönstret. 

image38
 Det ser lite tomt ut med en kudde, men jag skall ärligt säga att vi inte hittat fler än. Några tips?
 
image40
Tavlan i sin helhet.

image39
Nya gardiner

image41
Nytt pynt och omplanterad blomma som trots mina "icke" gröna fingrar levt med mig i några år.

Såg nu när bilderna lades upp att soffan ser smutsig ut men så är inte fallet. Kan lova att jag var tvungen att tända och kolla här hemma=)

RSS 2.0