Jag är kvar...

Det har varit en intensiv vecka där såväl bloggen såsom datorn fått hamna i skymundan. Intensiv men rolig vecka kan tilläggas. Igår påbörjades min slutpraktik och heldagarna i idrottshallen leder till att jag är helt slut på kvällarna.

För någon vecka sedan kom tidningsstället som jag bloggade om här. En välkommen beställning som snabbt fyllde sin funktion.

OBS! Sladden på bilden är osynliga för alla bloggbesökare (den blir förhoppningsvis snart osynlig för oss också).

Closeup...

Mari var nyfiken på lamporna i sovrummet och ville gärna se mer av dem. Bilderna blev inte bra alls, jag och min kamera är ovänner. Men här kommer iallafall lamporna i närbild.Nu skall här städas.
Har varit hos föräldrarna och latat mig sedan i måndags och nu är det på tiden att jag sätter lite fart igen.

Fredag idag och jag är glad!

Götet...

Letar ni bostad i Göteborg? Då tycker jag helt klart att ni ska spana in de lägenheter som finns till försäljning hos Alvhems mäkleri och interiör. Där har homestaging verkligen fått sig ett namn. Helt underbara lägenheter finns att beskåda, alla lokaliserade kring Linné och Vasastan. Inte nog med det så har de även en butik på Alfhemsgatan där du kan njuta av härlig inredning och ta en kopp kaffe.

Ett avplock från de lägenheter som finns till försäljning nu...
Bilder: Alvhem Mäkleri & Interiör

Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Frida med bloggen Raka Linjer.
Reglerna går ut på att bloggaren skall skriva 8 fakta/(o)vanor om sig själv och i slutet välja 8 nya bloggare som kan anta utmaningen.

Har gjort något liknande tidigare men då kör vi:

♦ Jag har fått dille på miljövänliga val, tänker på vad jag köper i affären, vad jag slänger och på energiförbrukning. Har dock lite dubbelmoral då jag fortfarande slarvar med vissa saker. Men någonstans måste jag ju  börja ;)

♦ Är en riktigt slarver, är duktig på att ta fram saker men sämre på att plocka undan dem. Viktiga papper hamnar sällan i pärmar och jag hamstrar på mycket onödiga småsaker (som bara är ivägen). 

♦ Längtan efter ett eget hus växer sig större för varje dag som går. 

♦ Jag tänker varje dag på mitt framtida yrke som lärare, om det kommer att finnas några jobb och om jag kommer hitta något som jag kan trivas med. Har pluggat klart i januari 2010 men kommer börja söka redan till höstterminen. 

♦ Har varit fotbollstränare för ett gäng grymt duktiga tjejer. En tid fylld med skratt men även en tid som lärde mig mycket om mig själv och om ungdomar. Saknar det och skulle gärna hitta några som behöver tränare/ledare där jag bor nu. 

♦ Kuddarna måste ligga på ett speciellt sätt i sängen då jag ska sova annars kan jag inte somna. 

♦ Måste ha något att göra hela tiden annars blir jag rastlös, det enda ställe där jag bara kan "vara" är hemma hos min mormor. 

♦ Är inne på Hemnet flera gånger varje dag, det kan ju faktiskt ha dykt upp något nytt...

Har sett att många redan blivit utmanade, så jag utmanar er som har lite tid över...

  


Nytt i sovrummet

Sovrummet har fått sig en ny skepnad, nytt överkast och lamporna har äntligen kommit upp. Ni som följt min blogg minns säkert min frustration över det här, då hallen målades om passade vi även på att hänga upp lampan. Men oj vilken tid det tog, det fanns inget att fästa i och taket bara trillade sönder då vi försökte fästa något där. Men skam den som ger sig, lillebror kom med en finurlig idé och vips så var lampan uppe.


Även sänglamporna blev uppsatta (syns lite dåligt), när vi väl skulle testa dem så var det en av dem som inte fungerade. Som tur väl var så kunde det enkelt åtgärdas med en ny halogenlampa. 

Vi är nöjda, nu skall bara skrivbordet ut och en fåtölj in...

Lägenhetsvisning...

I torsdags var vi och kikade på en lägenhet. En lägenhet som heter duga skall jag säga. Det var en tiptop lägenhet i äldre stuk, där gamla detaljer bevarats och kombinerats med moderniteter. Jag tror minsann att vi båda blev lite smått förälskade. Ny el, fint parkettgolv, trägolv, underbart badrum och kök ja listan kan göras lång. De som bott där har verkligen lagt ner jobb på lägenheten  och skött den strålande.
Det som är till nackdel för oss är priset.
Är ni nyfikna kan ni klicka in här:

Mäklarringen via Hemnet

Det finns dock en sak som jag funderat lite på. Jag är uppväxt i hus halvvägs ute på landet och kan känna mig instängd i lägenhet. Vill ha trägård och markplan, men vi är dock inte redo för hus ännu. Är det någon mening att köpa lägenhet eller bör vi bo kvar i vår hyres. Har fått olika råd angående detta, vad säger ni?  

Schnyggt...

Satt och kikade lite inne på House of Heddas webshop, ohh jag hittade massa fint. Riktigt rolig webshop med en bra stilmix.

Här är några av mina favoriter...


Eget kollage med bilder från House of Hedda


Omtänk...

Soffbordet som vi fyndade på Lions Loppmarknad får nog tyvärr vänta ett tag på att börja användas. Efter många och långa funderingar så kom vi på att det dess funktion inte är vad vi behöver just nu. Jag älskar bordet och en vacker dag kommer det att få ta plats i mitt hem.
Nu kommer vi till nästa problem, vi kan inte ha kvar det bordet vi har nu, trivs inte alls med det. Har kikat en massa på olika bord men det är svårt. Vitt vill vi ha, so far so good. 

Hittills har vi hittat många fina bord i olika prisklasser. Nu måste vi bara enas. 

Här är några av de bord vi har kikat på...1. "Tracy", Bolagret  895:-
2. "Pisa", 24sevenliving 825:-
3. "Flower", Swedese hos Svenssons i Lammhult 5990:-
4. "Organic", Svenska Hem 1495:-

Drömmen vore ett Flower-bord det tilltalar mig massor. Hade gjort sig förträffligt bra i vårt vardagsrum. Jag gillade även bordet från Bolagret, de lite klenare benen påminner lite om de på Flower-bordet. J:s favoriter är de andra två borden, vilka jag kan tycka är snygga men jag vet inte om de passar in lika bra.
 
Dilemma?! - Japp...

Dagens...

Sysselsättning; målning av hallen.
Eller förvisso så är det inte jag som håller i penseln, nee det är min kära mamma. Jag är för feg och perfektionist ut i fingertopparna och hade blivit ledsen på mig själv om jag klantat mig. Mamma däremot är grym, hon kan hon. 
Istället skall jag vara en liten alltiallo, koka kaffe, fixa mat och med hjälp utav pappa hänga upp lampor lite varstans i lägenheten.

Före bild på hallen:

Tävling...

Alltid kul med nya bloggar och lika kul med en tävling.Raka Linjer en ny blogg som har dykt upp håller i en tävlig där du (hrm jag) kan vinna dessa snygga salladsbestick från Normann Copenhagen.Vill ni vinna? Gå in till Raka Linjer och var med vettja.

RSS 2.0