Lite mer till väggarna...

Jenny visade snyggt porslin på sin blogg, från webshopen Feel more human. Självklart var jag tvungen att spana in utbudet. Mycket fint fanns där, det är ett som är säkert.

Fastnade speciellt för denna Kalender, så grymt häftig måste jag säga. Enkel, lite siffror och så rött."Calendreco" Moddea
Bild lånad från Feel more human

Trevlig Helg!

Update!!!!!
Någon som har Läslusens kokbok, gaa min är försvunnen och världens bästa Kladdkakerecept finns i den....

Röd...

Mycket i vårt hem övergår till att bli svart, vitt och grått. För att pigga upp lite så måste det in lite accentfärger. I vardagsrummet kommer det att hamna lite röda detaljer.

Såå vad skulle inte göra sig bättre än denna underbara pläd från Klippan Yllefabrik, i rött såklart.


Bild lånad från Klippan Yllefabrik

Jo det är merinoull och efter alla diskussioner kring Merinoullen så kanske jag borde överväga andra alternativ. Men Klippan arbetar noga med att finna leverantörer som värnar om sina djur och de kan själva styra och kontrollera att ett gott arbete och god djurhållning fortlöper. Vidare så är företagets fabriker ISO-cerifierade och det finns ett miljötänk genom de olika processerna.

Jag väljer att tro på de företag som försöker att värna, för skulle de verkligen riskera sitt rykte?

Lampfeber...

Jag har fått dille på lampor. Skulle kunna köpa hur många som helst, problemet är dock att vi inte har plats för fler just nu. Eller nja, en ny golvlampa behöver vi. Trots detta så dyker det minsann inte upp några golvlampor, bara tak- och bordslampor.
Då den nya lampan tog plats på byrån i sovrummet så fick den andra lampan maka på sig. Istället hamnade den i köksfönstret och vi är såå nöjda med dess nya plats.

På bilden skymtar även mitt Babell fat som jag fick i julklapp, tomten (hrm sambon) var mycket lyhörd hela förra året och informerade sina nära och kära vad jag önskade mig =)

Då kameran ändå var framme passade jag på att fota några fler julklappar som fick flytta hem till oss. Kan tillägga att samtliga var totala överraskningar och att jag inte hade en aning om någon av dem. Som sagt tomten jobbade på bra förra året ;)

En Ipal till mig från sambons familj, ohlala va bra den är. Kylkaraffen från Eva Solo var en julklapp till sambon från hans jobb, tror minsann att jag blev gladast då han öppnade den, haha.

Uppåt väggarna...

Äntligen har vi fått upp lite tavlor på väggarna, tavlor som faller oss i smaken. Har haft otroliga problem att hitta snygga alster och det är fortfarande lite som saknas.


Tavlorna kommer från Moderna museets webshop

Min kamera trilskas fortfarande med mig. Åhhh vad jag vill ha en digital systemkamera, nu.

Snart...

ska tidningsstället Tipack som finns på Designtorget få flytta hem till oss. Sambon tappar snart på alla mina tidningar som han påstår ligger överallt. Men hallå jag har ju samlat dem i en jättefin hög på golvet ju...Bild lånad från Designtorget

Iallafall så skulle Tipacken sluka massor med tidningar och det behövs för här finns det gott om dem.Idag ska här städas, hemmet har förfallit då rapporter och tentor har upptagit min tid. Dammråttorna har för tillfället partaj här och jag får panik. Har fortfarande skolarbete kvar att göra men nu har de festat färdigt.

Ute är det grått, grått, grått. Pju är det verkligen lunchtid?!

När jag blir stor...

ska jag köpa en Länsstol ifrån Norrgavel.
En stol där jag kan landa med en bok eller en tidning efter en lång dag på arbetet.
Gärna i svart eller som denna.


Bild lånad från Norrgavels hemsida

Norrgavels historia inleddes år 1993 på Bomässan i Karlskorna. Sedan starten har företaget arbetat kring en värdegrund vars grundstomme är: humanistisk, ekologisk och existentiell. Samtliga möbler är svanenmärkta och tillverkas på beställning av snickare i Skåne och Småland. Härlig känska och äkta vara är något som kommer på köpet med möblerna som tilverkats för miljöns och människans skull.

För vem vill inte ha snälla möbler i sin omgivning?

En tur till IKEA...

Resulterade äntligen i en ny tv-bänk. Valet föll tillslut på Torsby sideboard som för mig inte andas så mycket IKEA. Jag har haft denna i tankarna väldigt länge och blev helnöjd med den...

Haha sladdarna syns dock bättre nu, skall försöka hänga upp dem på något sätt. Har funderat lite på självhäftande kardborrebank. Någon som testat???

Med oss hem fick även denna lampa följa. Precis som Sideboarden så har sambon och jag pillat på denna lampa vid varje IKEA besök på sistone, äntligen x 2 alltså...

Nu händer det grejjer här hemma det vill jag lova...

Lamprevolution?!

Ni som troget läst min blogg ett tag minns kanske min frustration över de fula hålen i taket där lampan ämnar att ta plats. Nu kanske rätt grej för mig dykt upp...
Företaget Dezall har tagit fram en lamptopp som intruducerades på marknaden på Formexmässan för snart ett år sedan och som lanserades i oktober 2008.
Vad är grejjen då?
- Jo Förutom den gamla vanliga upphängningsanordningen så sitter det även en skruv i lamptoppen som i förhållande till takkroken skruvar upp lamptoppen mot taket så att fula mellanrum försvinner. Sladdar försvinner och du kan välja vilken krok du vill.
Färger såsom vitt, orange, svart, grön och silver finns att välja mellan och lamptoppen finns i två modeller med en tredje påväg. 
 
Att den är snygg och finns i massa färger är ju inget minus direkt.
en grön kanske...

Min fråga är nu om den är tillräckligt stor för att dölja de fula hålen?
Det ska kollas upp...
Bilder lånade från Dezall

I´m back...

Efter en underbar jul med allt vad det innebär så är jag tillbaka i vardagen. En tung vardag med billjoner rapporter som ska vara inne i mitten av januari, men jag behövde ledigheten och allt löser sig tillslut. Lite helg har jag kvar framför mig sen är det fullt ös.
Nytt år och nya tag, blogglusten kom tillbaka i takt med det nya året och så även inredningslusten.

Oförskämt fina julklappar har jag fått och tydligen har Joanna varit snäll heela 2008, tusen tack! Visar snart vad jag har fått.

Som om det inte var nog med alla fina julklappar så har jag hittat en tavla som jag vill haa. Isa form är det som står för designen och jag kan inte annat än säga att dess budskap är menat att ses av mina kärastes ögon.

Bild lånad hos Isa Form


Fin eller hur?!

RSS 2.0