Sommartid...

Äntligen känns det som att våren närmar sig, tänk vad en liten tidsomställning kan göra. Nästa vecka blir det nya friska tag här hemma. Såväl bloggen såsom hemmet har fått hamna i andrahand de senaste veckorna då min slutpraktik har slukat all energi. Imorgon är jag dock tillbaka på högskolan och troligtvis kan jag börja ta tag i lite saker här hemma också. Här skall vårpiffas, nya blommor och lite fräscha detaljer skall få ta plats. Sen är det snart påsk och mitt "ett påskpynt om året" skall införskaffas. 
Gillar Cult designs pynt, kanske något från dem kan få följa med hem?! 


Bild lånad från Cult Design

Vårfrudagen...

...eller våffeldagen som vi så gärna kallar den. Ikväll blir det iallafall våfflor och hockey för vår del. Jag äter mina våfflor med vaniljglass och hallonsylt, oslagbart.
Inne på Marta Stewart-sajten tipsas det om våffor av alla dess slag.


Bild lånad från Marta Stewart

Hur vill ni ha era våfflor?

Göteborgstrippen blev mycket lyckad. God mat, trevligt sällskap och fantastisk ishockey (kan inte bli bättre). Någon shopping blev det inte, vi kikade runt lite men tiden gick åt till att hitta parkering. Staden arrangerade någon form utav mässa så det var proppfullt med folk, överallt. 

2-1 i matcher till mina härliga Indianer, bådar gott inför 2 hemmamatcher (ikväll och imorgon).

Ett nästintill fullsatt Scandinavium (11902 åskådare, fullsatt 12044).

 
  

Göteborg nästa...

Imorgon skall vi äntligen åka till Göteborg. Ishockey är det huvudsakliga syftet och hockeytokiga Joanna är lycklig. Frölunda- HV71, semifinal numero 2, så nu är det dags att plocka fram halsduken igen (japp det är sant jag äger en). Vi kommer att åka tidigt på förmiddagen så förhoppningsvis hinner vi med några shoppingtimmar innan matchstart.
 


Hoppas att ni får en trevlig helg! 


Ge mig färg...

Vårt hem börjar forma sig efter oss och vår smak, med mycket svart/vitt/grått. Men nu är det dags att få in färg, något som bryter av. Sedan länge har planen varit att rött skall få ta plats i vårt vardagsrum, men vi hittar inga snygga röda detaljer. Här är (enligt mig) ett klockrent exempel på hur jag/vi vill ha det:

 
Bild lånad från Living Etc


Lite härligt röda detaljer. Gillar även det lilla sidobordet i spets.
Hos oss finns det även lite svarta detaljer men i övrigt är det såhär mina tankar har gått kring färgpiffning.  

Nej nu skall här städas, snabbt så att jag hinner ut i det härliga vårvädret.


Nu så...

Vårfåglarna kvittrar och temperaturen börjar att närma sig 10 gradersstrecket, är det våren som närmar sig kanske? Härligt är det iallafall, det är bara solen som uteblivit idag.
Längtar efter att få ta tag i balkongen och fixa till den. För tillfället huserar det vissen Ljung i balkonglådorna (ja, jag vet borde ha tagit bort dem) och balkonggolvet  agerar förvaring för allehanda småprylar.

Förra året såg balkongen ut såhär:I år kommer det nog att bli lite småförändringar, åtminstone då det kommer till växter. Blommorna från förra året blev angripna av några elaka småkryp som gjorde tillvaron på balkongen mindre mysig.

Det stora varuhuset...

...erbjuder för tillfället några fin fina nyheter. Tror minsann att det snart är dags för ett nytt besök...
Bilder lånade från IKEA

Äntligen...

...är badrummet klart. Vi har småpysslat med det sedan vi flyttade in och nu måste jag säga att rummet känns bra (trots den fula våtrumsmattan). Det vi har gjort är:

♥ Nytt över och underskåp.
♥ Bytt ut toasitsen
♥ Svart kakeldekor
♥ Nya smådetaljer (handdukar, duschdraperi, tvålkopp, mugg, matta m,m,).

...och såhär blev det tillslut (hrm en liiiten toa är minsann svår att fotografera):Linda fina handdukar va?!!!


 

En liten före- bild kan ni se här...

 

Tack för alla kommentarer i mitt förra inlägg. Ser att det är några nya som har hittat hit, kul!


Ett beslut, eller?!

Här yrade jag om soffbord och efter många och långa funderingar så har vi NOG bestämt oss. Jag har bestämt mig sedan länge, det är sambon som har behövt lite tid att tänka bara...

Det verkar som att  Bolagrets bord "Tracy" får flytta hem till oss. 895:- är en mycket lagom summa som ger oss pengar över till annat smått. 


Bild lånad från Bolagret
Det bästa, enligt mig: Benen finns numera i vitmålad metall.  

Termos, tv-kanna?!

Kärt barn har många namn. Just namnet tv-kanna låter lite härligt, en kaffekanna som låter trötta ben vila framför tv:n. Hur som helst så har jag ett innestående presentkort och tänkte eventuellt införskaffa en Stelton. Nu återkommer dock min velighet, svart, mattsvart, vit, mattvit eller kanske slå på stort med en röd.


Bild lånad från Stelton

Det tål att tänkas på helt enkelt.
Om jag känner mig själv rätt så hittar jag säkert 1000 andra saker som jag vill ha då jag kliver in i inredningsbutiken.  

Tävling...

Ojj, då jag loggade in på Bloglovin så upptäckte jag att det fanns cirkus 150 nya inlägg att läsa. Jag har inte varit så aktiv framför datorn den senaste veckan, det är ett som är säkret.Upptäckte att  Inspirera Mera har en kanon bra tävling som jag jätte gärna vinner.
Första pris, ett presentkort hos Design Online och andra pris en Marimekko skål modell liten.


Gå in och tävla vettja eller håll tummarna för att jag vinner...

RSS 2.0