Vilken tur...

...jag har, i fredags öppnade Granit ny butik vid Nova Lund och imorgon ska jag dit. Tror bestämt att det är en utav mina favoritbutiker, praktiska saker i all sin enkelhet. Denna gång ska jag bland annat kika på detta;


Fler sådan krukor tack, gärna i svart/grått.


Lite snygga kryddburkar...


Så att jag vaknar i tid, många viktiga intervjuer nu...


En annan favoritbutik som helt klart kommer äras av ett besök är Miljögården, kanske inte kommer köpa så mycket där men titta kan man ju alltid=)
Inte nog med det så kommer sambon och jag att ha lång ledigt onsdag till söndag. Okej, jag ska plugga lite men det kan jag klara av på förmiddagarna.  

barnet i mig...

(nee jag är inte gravid, menar såklart mitt barnasinne) kunde inte låta bli denna tavla.

Fastnade för den dirket då jag fick syn på den. Lilla My är en tuff liten brud och sen är ju tavlan gul (har helt plötsligt blivit min nya favorit färg). Sambon och jag har en deal, att vi ska strunta i att matcha då vi inhandlar saker till lägenheten utan snarare köpa det som vi VERKLIGEN gillar. Är en sak omtyckt så finns det alltid en given plats för den. Så ja, nu plötsligt hänger Lilla My på hallväggen. 

Nee nu ska jag skriva på C-uppsatsen... 

Dille på vaser

Jodå i vårt hem har det nu åkt fram massvis med vaser. Tycker att det är synd att de ska stå och "skräpa" i ett skåp. Istället har några av dem arrangerats i vardagsrummet. Många av mina vaser är gamla, kommer från mormor och gammelmormor, minnen! Bland dessa gamla klenoder finns det även lite nyproducerat som skapar häftiga effekter.

När vi tog vår obligatoriska Södermalms promenad uppe i Stockholm trillade vi in i butiken Garage. En butik som innehåller en härlig mix av gammalt och nytt. Då vi var där så hade de utförsäljning och jag kunde inte låta bli att fynda dessa vaser från Lindform (50%).


Letar febrilt efter en (förmodad) svart diabas sten som jag hittade på min promenad uppe i de blekingska skogarna, minns inte var jag lagt den (ovanligt?- Nej). Hade nämligen tänkt placera den hos mina Lindformar.

Jag gillar...

Precis som många andra har jag fastnat för Filippa K /Rörstrands fin fina muggar. Till min stora glädje har samarbetet tagit ytterligare ett steg och nu finns det även skålar i två olika storlekar.
Jodå nog går det att se att skålar och muggar hänger samman och skålarna har samma "unika" prägel som de populära muggarna. Totalt så finns det sex olika mönster i svart/vitt där meningen är att mönstret skall se handmålat ut.  

Om jag gillar? - Jajjemen...


Bild lånad från Rörstrand

Hotellet i Sthlm

Då kameraladdaren är återfunnen kan jag äntligen lägga in de (få) bilder som togs under Stockholmstrippen. Hotellet som föll mig helt i smaken ligger mitt i city och heter Rica hotell Kungsgatan. Under det senaste året har det fått sig en rejäl uppfrächning. Skall ni bo där, se bara till så att ni får rum i den nyrenoverade delen.


Hotellrum är inte lätta att fota men såhär såg det vid sängdelen. Resten av inredningen (skrivbord och hatthylla) gick i högblankt svart. Gillar idén med en tapetserad sänggavel, lätt att förnya och billigare än en hel vägg. Det röda till var en riktig fullträff tycker jag. Hade gärna haft de röda hyllorna.
Hotellet ligger i samma hus som Pub varuhuset, som förövrigt kan ha Stockholms eller hela Sveriges fräckaste butiksinredning.


Bild tagen (av mig) inifrån ett av provrummen på Pub varuhuset. Lampan på golvet är formad som en kanin, synd att den inte syns bättre för den var så snygg. Övriga våningar inne i varuhuset hade alla sin alldeles egna nisch, alla lika fräcka.

Update...

Status:

Förkylning- mycket bättre
Kameraladdare- återfunnen, sambon letade efter ett block, vips så bara låg laddaren där (i tidningskorgen, märkligt ställe). 

Återkommer med massa bilder snaaart!

Ha en härligt solig lördag!
 

RSS 2.0