Björkefall...

Jon Eliasons ljusstake Björkefall för IKEA är inte bara en ljusstake utan Björkefall är även ett namn på en liten "by". Eller snarare en by i byn, som ligger i Kyrkhult där jag är uppväxt, jajemensan.

Hur som helst så har jag, liksom många andra i vårt avlånga land införskaffat mig en Björkefall i såväl vitt såsom svart. Den svarta har blivit stationerad i vardagsrummet...

 


Om jag hade ett kontor...

...så skulle gärna dessa saker få husera där. Kollage av mig, info om produkterna se nedan...

På ett kontor behövs inte bara bra belysning och bekväma stolar utan även mycket snyggt att titta på. Idag finns massa roliga saker att köpa som piffar upp kontoret. Jag gillar det enkla och grafiska och har gärna mycket svart/vitt. Ett måste är dock att det svart/vita blandas upp med en accentfärg, eller varför inte något snyggt i betong som Tove Admans betonghjärta eller barockskrin att ha gem och andra små pyttlar i.
Någonstans att ställa mappar och annat viktigt är ett måste, varför inte gå ifrån det traditionella och ha en vägghängd synlig förvaring med snygga mappar. Den klassiska amerikanska postlådan tycker jag skulle kunna funka som förvaring för räkningar, flagga då det finns räkningar att betala.    


Stol Ray and Charles Eames 4990 hos Designbutiken
Väggförvaring Minus tio 1290:- hos Designonline
Plansch Ellie 40*50 360:- finns att beställa på Ellie Form & Design
Postlåda 1155:-, Urban Living
Timmglas 89:-, Åhlens 
Kalender 450:-, Urban Living
Ipal Tivoli audio 2290:- hos Urban living
Lampa 399:-, Granit   

Missa inte Bygglov ikväll...

för då är de i Kyrkhult där jag är uppväxt. En familj har tagit över det gamla turisthotellet där brunnsgästerna huserade i början av 1900-talet. När jag var liten var jag alltid jätte nyfiken på det gamla hotellet, som då stod tomt. 

Till sin hjälp har Bygglovsgänget min morbror snickare, min kusin och en kompis till min bror. Ska bli kul å se om de syns i TV...  

Update: Nope såg inte röken av dem på tv, de står iallafall med inne på Bygglovs hemsida som snickare. Men ojoj va fint det blev och vilket drömhus, mycket jobb men lovely ändå.

Svenskt tenn goes webben...

japp jag läste nyligen att Svenskt tenn skall öppna webshop, yeei säger jag som har så långt till huvudstaden.

Här är några utav mina favoriter...Bilder från Svenskt tenn och kollage av mig...

Väskan har jag suktat efter lääänge nu, vill ha!


RSS 2.0