Kosta del 3

Det har gått några dagar sedan sist, jag har jobbat som en tok och varit helt slut på kvällarna. Hade i och för sig en ledig dag i fredags, en fredag som spenderades på stan. Köpte absolut ingenting denna dagen, istället var det sambon som stod för shoppingen.
När vi var på Kosta för en vecka sedan shoppades det desto mer. Hittade äntligen en bordsgrill i svart (som jag har letat). Grillen kommer från Sagaform och kostade tre femtiolappar, ungefär. Nu väntar vi på fint väder och jag väntar på en ledig kväll så att grillen kan invigas.

OBS! Svaret är ja, grillen står på vårt nya soffbord som fortfarande inte är målat...

Nu ska jag njuta av lite té, senaste numret av Sköna Hem och finalen i fotbolls EM.

SATC...

Filmen var sådär helt underbart bra tycker jag. Jag skrattade och snyftade mig igenom hela filmen och den hade allt som en rikitg "tjejfilm" ska ha. Kommer helt klart att köpa den när den kommer ut på DVD och placera den tillsammans med min shoebox...
Hela kvällen var kanon bra också för den delen, restaurangbesök med jobbisarna och massa snack som vi inte hinner gå igenom på jobbet.

Så summan av kardemumman, ni som inte sett filmen GÅ OCH SE DEN! Ni som sett den, SE DEN IGEN!

En utmärkelse...


Jag har minsann fått min första utmärkelse, ni kan tro att jag blev glad=) Det är fröken L med bloggen Lilla lyan som gett mig denna utmärkelse. En tjej som jag själv kunnat ge samma utmärkelse, som ständigt kommer med härliga budgettips och smarta lösningar. Men det är kanske lite tråkigt att skicka tillbaka den till henne=)

Istället väljer jag att skicka vidare utmärkelsen till några bloggar som på ett eller annat sätt kommit att  bli favoriter hos mig.

Living like Linda-  Många bra tips på bra websidor, inredningsdesigners, konstnärer osv. Fina bilder och härlig humor som allt som oftast lyser igenom.
Tusenideer och en fröken- Härligt inspirerande bilder med många fin fina tips på hemmapyssel
Skepparegatan-  Visar en Inredningsstil med många loppisfynd blandat med moderna prylar. Har verkligen hittat sin egen stil.
Medaljongen- Personlig bloggerska som trots anonymitet bjuder på sig själv och sitt liv, där nästan varje inlägg visar inspirarande bilder.
Hem och inredning- Ny favorit som visar att IKEA kan vara allt annat än tråkigt och stelt.

Självklart finns det många andra favoriter och alla bloggar som jag besöker är unika på sitt sätt. Mycket inspiration har hamnat i mitt huvud det vill jag lova.

Kosta, del 2

Självklart så gjorde vi fler fynd på Kosta outlet. Fabriksbutiken fick stå för flest av dem, tror minsann att det är min favorit butik. Älskar att shoppa glas och annat fint.
Som jag nämnde i mitt förra Kosta inlägg så fick jag min vilja igenom när det kom till mönstren på Filippa K muggarna, även sambon fick självklart välja lite. Såväl han som jag har länge gillat Marimekkos tyg kaiku. men det är lite för mycket pengar för våra plånböcker för tillfället. Därför fick det istället bli en kökshanduk i det tyget, sambon hittade den och tyckte bestämt att den skulle följa med hem. Jag kunde bara inte säga nej =)

Nu får denna hänga och dölja vår fula spis...

Nu skall jag snart ner på stan och möta upp jobbarkompisarna för ikväll ska vi se SATC filmen, tjohooo

Tisdagstema- förvaring

Vad har ni för fiffiga lösningar och bra förvaringsknep?
Här hemma får vår lilla linslus agera modell även idag (har publicerat många bilder på vår kära kakelugn). Vi får inte lov att elda i kakelugnen, istället nyttjas den till vinförråd. Flaskorna trivs där bra och vi utnyttjar det överblivna utrymmet som ja just det, förvaring...

Bild: Joanna med kameran som fortfarande bråkar.

Fler förvaringsmöjligheter går att se inne på Tisdagstema 

Kosta del 1

Igår åkte sambon och jag, tillsammans med bror och hans flickvän till Kosta outleten. En riktigt mysig dag blev det och många shoppingkassar fick följa med hem.  Påsarna innehöll såväl kläder som inredningssaker. Fabriksbutiken hade "köp 4 betala för 3" på alla sina muggar och självklart kunde jag inte låta bli. Fyra Filippa K muggar fick följa med hem, alla i olika mönster. Tycker att det är snyggt att blanda muggarna och inte bara köra på samma mönster. Här ser ni mina favoriter bland alla hennes svart/vita mönster (läs mina favoriter då sambon inte fick viljan igenom,  han hade hellre velat ha ett annat mönster)...

Bild: Joanna (med en kamera som för tillfället vägrar ta bra bilder.

Fler shoppingfynd från Kosta kommer imorgon...

Glad Midsommar!

Hoppas att ni får en fin fin midsommar helg. Här hemma fixas det för fullt, idag ska de bli fest för sambon som tagit examen. Pga. mitt jobb osv. så tyckte vi att denna helgen passade bäst för en examensfest. Sen är det ganska mysigt att fira midsommar med nära och kära.
Igår kväll sprang jag runt och placerade ut lite blommor runt om i lägenheten, tänk va lite blommor kan göra. Helt klart en av de bästa inredningsaccessoarerna. Här blev det lite vita Krysantemum, kan tyckas vara en tråkig blomma. Men med lite fix så är alla blommor fina=)

Passar även på att visa en bild på veckans fynd. Har gått och kikat på denna bricka hur länge som helst, nu var det 50% på den och jag lyckades roffa åt mig den sista...

Ha nu en underbart härlig midsommar allihopa!

Hallmix

Är så sugen på att fixa till lite i hallen här hemma. Har upptäckt att jag mer och mer dras till svart/vitt och att jag tröttnat på alla träinslag här hemma. 
Vår hall är väldigt mörk och ljusinsläppet är begränsat, trots tre dörröppningar in till våra ljusfyllda rum. Skulle vilja måla väggarna vita eller i en ljusljus bruten grå färg. Rummet skulle därefter mer än gärna få fyllas med dessa prylar...


Eget kollage med bilder från:
Lampa och hatthylla: Bolagret
Skoställ: IKEA
Krokar: Designtorget  

Bonusen är att samtliga varor är riktiga fynd, om jag vill ut och shoppa nu...

Här är jag...

Jag har inte lagt ner bloggen, inte heller struntat i den. Nope jag har helt enkelt inte hunnit blogga. Det har varit studentfirande i massor och jag har njutit av min lediga vecka uppe i Vimmerby och i Kyrkhult. Tyvärr har vädret inte varit strålande. I måndags då min kusin tog studenten var vädret dock superfint. Då var vi i underbart fina Karlshamn och tittade på de glada studenterna. Karlshamn är för mig en av Sveriges vackraste städer, så alla ni som inte varit där åk dit (ligger i västra Blekinge precis vid havet). Här kommer lite bilder från Karlshamn...



I fredags började jag jobba, veckan som kommer blir relativt lugn på jobbfronten. Däremot så ska jag planera och fixa med älsklingens examensfest som går av stapeln på självaste midsommarafton. Förhoppningsvis så kommer jag att hinna med att blogga lite också.

Tisdagstema-retro

Vad är egentligen retro? För mig som är född utanför ramarna för retroinfluenserna (1980-talet) skulle detta tema kunna bli svårt.
Meeen idag är retro allt annat än omodernt. Inredningsinfluenser från 1950-70- talet är ständigt återkommande där stringhyllan är en av många favoriter.
Halvfinsk som jag är så plockade jag fram lite finska retroklassiker. Hemma hos mamma och pappa hittade jag några Iittalaklassiker såväl kända som mindre kända.



Iittala har funnits sedan 1880-talet och namnet kommer från den finska byn Iittala. Det hela startades med ett litet glasbruk i byn där svenska glasblåsare hyrdes in för att arbeta och tillverka glas. Vad som sedan hände vet vi alla säkert och idag är Iittala ett ledande företag inom glasindustrin.
Till vänster, ett glas ur serien Ultima Thule designat av Tapio Wirkkala 1968. Till höger finns ett glas ur en lite mindre känd serie (måste fråga pappa vad serien heter). Glasen har funnits här hemma sålänge jag kan minnas och har dukats fram vid festliga tillfällen.

(Provade förresten lillebrors systemkamera, upptäckte att det tar sin lilla tid att lära alla funktioner)

Fler Tisdagteman hittar ni här...

Nytt på balkongen

Idag tog vi paus från stranden för att fixa och grejja lite här hemma. Det blev bland annat en tur till Solhaga där det inhandlades lite nya blommor. Min stackars älskade orkideé har sjungt sin sista visa och jag sörjer för mycket för att ersätta den med en ny (fick den i 20-års present av mamma och pappa för snart 4 år sedan). Istället så fegade vi och köpte en Garderobsblomma.
Till balkongen däremot så köpte vi en kanon fin Salvia som har fått ta plats i lerurnan som vi fått av mormor. Vår lilla kryddsamling utökades med Basilika och Rosmarin. Snart har förhoppningsvis Oreganon och Citronmelissen växt till sig så de kan göra sällskap i zinkbaljan.


Bild: Joanna

Imorgon blir det studentfirande för hela slanten och på tisdag bär det av till Vimmerby. Kommer att bli en mysig vecka med vila och firande innan min arbetssommar drar igång på fredag.

Jag har pausat lite

Oj va länge sedan det var jag skrev något. Det känns lite sådär onödigt att blogga då man inte direkt har något att berätta eller visa. Jag ligger mest på stranden och latar mig och hur kul är det att i detalj läsa om mina dagar på stranden, nej minsann=)

Men jag har däremot en rolig sak att berätta, min kära sambo har snart sin examen avklarad och har blivit erbjuden TVÅ jobb på två olika revisionsbyråer, tjohooo säger jag. Ni ska bara veta hur glad jag är för hans skull *hoppar jämfota här hemma hela dagarna*

Nu ska jag njuta vidare av lördagskvällen och kolla på fotbolls EM som drar igång idag.

Hoppas att ni också har möjlighet att njuta av det härliga vädret!

Trött jag blir

Flytten till den ya portalen vill sig inte riktigt. Det fungerar tydligen inte att lägga in kommentarer på mina nyare inlägg. Tack Sandra för att du gjorde mig uppmärksammad, började nästan bli ledsen för att det stod nollor vid kommentarerna=(
Hmm vi får väl se om det ordnar upp sig.


Tisdagstema-upp

Idag gällde det att blicka uppåt. Ovanför mitt huvud då jag sitter med datorn i soffan går detta att se...

Vill ni kika på fler temabidrag så ska ni gå in på Tisdagstema

Doften av grillat

Som på många andra bloggar så gapar det tomt med inlägg. Sommaren har lurat ut oss i naturen och vi njuter för fulla muggar.
Idag har vi haft klassavslutning, njutit av grillad mat med mumsig potatissallad, coleslaw och sallad. Medan grillen gick varm slank det ner en liten öl och i solen har vi gassat hela dagen. Till efterrätt mumsade vi på vattenmelon, ananas och jordgubbar. Framåt kvällen smög vi oss inåt och spelade Playstation, inte med handkontroller utan här dansades det på en matta med pilar som skulle prickas in. Sjukt roligt hade vi och många skratt blev det.

Imorgon åker jag till Helsingborg, medan sambon är på jobbintervju tänkte jag ta mig en liten sväng på  IKEA. Ja jag vet, har sagt att IKEA i Helsingborg får tummen ner av mig men imorgon blir det mest småsaker som ska följa med hem. Sen ska jag vara snäll, de bygger om och varuhuset och det kommer säkert bli kanon när det är klart. 

Hoppas att ni haft en härlig dag och att ni fortsätter att kika in hos mig trots att inspiration och pysselinläggen tillfälligt ligger nere.

Soool

Efter en vecka med dålig uppdatering och med många göromål så är jag igång igen. Helgen har varit helt underbar med massor av sol och avslappning. Fotbollstur till härliga Österlen, 5-kamp med jobbarkompisarna och umgänge med familjen är några av de saker som jag hunnit med.
På fredagen agerade jag chaufför till mormor och vi handlade mat och blommor. Med mig hem till stora stan fick en Lavendel följa. Hos mormor hittade jag några gamla lerkrukor som oreganon ska planteras i, plockade även med mig några ormrötter som tagit plats i IKEA vaserna.

Lördag morgon åkte jag med sambon till Simrishamn för att kika på deras match, tog mig en tur på stan men någon shopping blev det inte. Såhär vackert är det att åka till Simrishamn, en fröjd att åka bil dit måste jag säga (trots värmen).

På tal om fotboll, nu är det bara 6 dagar kvar till EM, tjohoo. Det ryktas om att det laddas upp för ett riktigt EM jippo på jobbet, med gamla EM-låtar, kepsar och tröjor.

RSS 2.0